Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu, salgın sürecinde okulların sonu durumuna ve alınmayan önlemlere dair online basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sultan Saygılı, vaka sayısının Ankara’da artış gösterdiğini belirterek, okullarda mesleki eğitim seminerlerin 24 Ağustos’ta yüz yüze yapılamaya başlandığına işaret etti. Saygılı, yapılan seminerler doğrultusunda elde ettikleri bilgilerin, okullarda katlara dezenfektan yerleştirilmek dışında hiçbir hazırlığın yapılmadığı yönünde olduğunu aktardı.

‘EĞİTİMDEKİ SORUNLAR DERİNLEŞTİ’

Saygılı, şöyle konuştu: “Okulların ödenek ve personel ihtiyacı olduğu gerçeği ortada iken bu sorunların velilerin üzerinden çözülmeye çalışılması, pandemi döneminde paran kadar sağlıklı eğitime dönüştü. Ankara’da İl Milli Eğitim Müdürü ile görüşmelerimizde, şube başkanları olarak ilettik. Aynı zamanda okulların daha fazla öğretmene ihtiyaç gösterdiği durumda öğretmenlerin filyasyon ekibinde, vefa gruplarında kendi uzmanlık alanları dışında, görevlendirilmek istenmesinin de kabul edilebilir olmadığını belirttik.”

Okulların pandemi koşullarında sağlıklı bir eğitim verilebilmesi için ayrıca bir bütçeye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Saygılı, “Sadece her kata dezenfektan yerleştirilerek sorunun çözümünün mümkün olmadığı ortada” dedi.

‘POZİTİF VAKAYA RAĞMEN TEST YAPILMAMIŞ’

Saygılı, şu bilgileri paylaştı: “Bugün itibariyle Şehit Nuri Pamir İmam Hatip Anadolu Lisesinde öğretmenler kurulu toplantısı sırasında toplantıda rahatsızlanan İngilizce öğretmenini testin pozitif çıkmasına rağmen sadece öğretmenlere durum bildiren mesaj atılarak, karantina uygulaması yapılmamış, öğretmenlere testler yapılmamıştır. Açıkalın Ortaokulunda, Misket İlkokulunda yakınları pozitif olanlar toplantılarını yapmaya devam ettiler. Okullar açıldığında da belki sadece taşıyıcı olan öğretmenler öğrencileri ile derslerinde devam edecek. Başkent Anadolu Lisesi, Suzan Mehmet Gönç Meslek Teknik Anadolu Lisesi, Nurettin Topçu Anadolu Lisesi, Altındağ Olgunlaşma’da okul müdürlerinin karantina altında olduğu fakat temasa geçtiği kişilere test yapılıp yapılmadığı bilinmiyor. Okullarda kitaplar dağıtılmaya başlıyor. MEB, öğretmenleri ısrarla okullara toplayıp eğitim emekçilerini riske atmıştır. Bu koşullarda eğitim emekçileri ve öğrencilerimizin güvenli bir şekilde eğitim-öğretim yapamayacakları açıktır.”