İşbilir Halı Mobilya Ev Tekstili Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Karadeniz Bölgesi'nde bulunan 500 bayinin katılımı ile geleneksel hale getirdiği bayi toplantısını Samsun'da gerçekleştirdi.

Samsun Büyük Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanı Turan Çakır, İşbilir Halı Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut İşbilir, 19 Mayıs Kaymakamı Kadir Ekinci, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve Karadeniz bölgesinden 500 bayi olmak üzere 750 kişi katıldı.

Toplantıda konuşan İşbilir Halı Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut İşbilir, Samsun 19 Mayıs ilçesinde 1994 yılı öncesi gerçek kişi olarak faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, şirketin gerekli altyapı çalışmalarını yaptıktan sonra halıcılık ve yer döşemeleri sahasında ciddi yatırımlar yapıldığını söyledi.

Şirket hakkında bilgi veren İşbilir, "2010 yılında sektörün ihracat birincisi, Türkiye genelinin ise yüzde 50 halı ihtiyacını karşılayan Erdemoğlu Holding ile beraber Merinos, Dinarsu, Padişah ve Efsane markalarının Karadeniz bölge bayisi olarak çalışmaya başladık. Erdemoğlu Holding'le yaptığımız bu çalışma sonucunda sektörün bölgedeki halı payının yüzde 50’sini karşılar duruma geldik. Ayrıca Foneks ve Amisos markalarının üretim patentini alarak siz değerli temsilcilerimizin hizmetine sunduk. 2008 yılından itibaren parke sektör lideri olan Kastamonu Entegre'nin (Florpan), Samsun ve Ordu illerinde toptan dağıtımını yapmaktayız. Ayrıca bölgede yeni sektör temsilciliği de vermeye devam etmekteyiz. Dünya markası olan Tarket ve yerli üretim Mineflo ürünlerinin PVC yer döşemelerinde devlet kurumlarına ve özel sektöre bölgede dağıtımını yapmaktayız. Otel, yurt, cami ve proje halılarında Dinarsu duvardan duvara halı ile hizmet vermekteyiz" dedi.

Sektör temsilcilerinden güç aldıklarını söyleyen İşbilir, “İşbilir Halı Mobilya Ev Tekstil Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti. olarak 70 kişilik kadro her bölgeye en hızlı servis ağı, internetten sipariş, kargo anlaşmaları ve tek fiyat anlayışı ile kurumsallaşmış bulunmaktayız. Bunun sonucunda siz sektör temsilcilerimizin katkıları ile hizmette, büyüklükte bölgenin lideri olmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye ekonomisi dünyanın en büyük 16. ekonomisi olarak gösterilirken, bizler de şirket olarak daha üst sıralara tırmanmayı, daha büyük başarılar elde etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

İşbilir ailesini Samsun’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanı Turan Çakır ise, “Biz aslında sektörün içinde olan biri olarak mobilya, halı ve beyaz eşya sektörünü iyi bilen arkadaşlarınızdan biriyim. Bu sektör çok geniş ve büyük bir sektör. Erdemoğlu Holding de hem halı hem mobilyada kendini ispat etmiş bir holding. Samsun Karadeniz’in hem coğrafi anlamda, hem de ticari anlamda merkezi olarak en büyük şehirlerinden biri. Bu tür toplantıların bu tür etkinliklerin Samsun’da olması, biz yerel yöneticilere ayrı bir gurur ayrı bir mutluluk vermektedir. Bu toplantılar yapıldığı sürece biz de Samsunumuzu siz konuklarımıza en iyi şekilde tanıtmak isteriz. En iyi şekilde ağırlamak isteriz, buradan mutlu bir şekilde ayrılmanızı isteriz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gelen davetlilere ikramlar yapıldı.