Ordu’nun Fatsa ilçesinde karpuz fidesi dikimi yapıldı.

Fatsa Elma Ceviz ve Kivi Üreticileri Derneği (FECKUD) Başkanı Süleyman Pekbüyük, 4 dönüm teraslanmış ve içinde elma ve ceviz fidanları dikili olan bahçede, bin 500 kök karpuz dikimi yapıldığını belirterek, “Bin 500 kök karpuz fidesinden 50 ton ürün almayı düşünüyoruz” dedi.

Başkan Pekbüyük konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 4 dönüm bahçede bin 500 kök karpuz fidesi diktik ve hasat sonunda minimum 50 ton ürün almayı hedefliyoruz. Bölgemiz karpuz yetişmesine uygun olduğu için ayrıca kavun dikimini de yakın bir zamanda gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki 3 ay içerisinde fideler karpuz olarak ürüne dönüşecek. Kavunda eğer istediğimiz verimi alabilirsek önümüzdeki yılda kavun fidesi dikeceğiz. Yetiştirdiğimiz ürünlerin hepsini ihraç edeceğiz. Şu anda bu ihracatın sözleşmeleri yapıldı. Yetiştirdiğimiz tüm ürünler organik olduğu için ihraç edeceğiz. Biz ürünlerimizi yetiştirirken hiç bir kimyasal madde kullanmıyoruz. Şu anda dikilen tüm ürünlerimiz organik olma özelliği taşıyor. Biz sadece soya ürününü yurt dışına ihraç etmeyeceğiz. Soya ürününe ülkemizin ihtiyacı var ve devletimiz bu ürünün değişimini destekliyor. Biz bu ürünü Ordu ve Terme’deki fabrikalara satacağız. Bütün yaptığımız çalışmalar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tarım Müdürlüğü kontrolünde yapılıyor” diye konuştu.

“BÖLGEMİZ BU ÜRETİME UYGUN”

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tarım Müdürlüğü Mühendislerinden Musa Uzun da yapılan üretim ile ilgili, “Bölgemiz karpuz ve kavun yetiştiriciliğine uygun bir bölge. Tek sıkıntı suluma olabilir. Doğal kaynak suların bir depoda toplanıp buradan damlama sulama sistemi ile sulama sistemi ile yapılacaktır. İlçe Tarım Müdürlüğü olarak yetiştiricilik, hastalık ve zararlılar konusunda destek vereceğiz. Burada yapılan çalışma örnek teşkil eden bir yer ve burası örnek niteliğinde bir bahçe ve bu tür çalışma yapmak isteyen bölgemizdeki üreticiler gelip burada incelemede bulunabilirler” açıklamasında bulundu.