ERCİŞ HABER Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun dördüncü toplantısında 2020 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamı açıklandı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk asgari ücretin 2020 yılında  2 bin 324 TL olacağını açıkladı.

Bakan Selçuk açıklamasında, asgari ücretin 2020 yılı için brüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324 TL olarak belirlendiğini söyledi.  "Bu sene de Asgari Ücret Tespit Komisyonu'muz kararını oy çokluğu ile aldı" diyen Selçuk, "2020 yılında asgari ücret desteğini tüm işletmeler için 75 lira olarak sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

TÜK-İŞ: KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ise asgari ücret tekliflerini 2 bin 573 TL olarak sunduklarını hatırlattı. Belirlenen ücrete katılmadıklarını ve toplantıdan çekildiklerini söyleyen Irgat, “Bu rakamı kabul etmemiz mümkün değil” diye konuştu. Irgat şunları söyledi: "Bizim 2578 lira rakamını Türk İş Başkanı açıkladı, kamuoyuna duyurduk. Geldiğimiz nokta itibariyle açıkladığımız kesimi işçi kesimi olarak kabul edemeyeceğiz. 2008'de başlayan ve günümüze kadar devam eden bir kriz nedeniyle işçilerimiz bu rakamla değil 30 gün, 1 ay, 10 gün bile geçinemez. Bu bakımdan kararınıza katılmadığımızı saygıyla kamuoyuna arz ediyoruz."

Karara muhalefet ettiklerini belirten Irgat ve Tük-İş ekibi toplantıdan ayrıldı.