İstanbul Ümraniye'de Kalyon İnşaat tarafından yapımı süren Finans Merkezi, burada çalışan inşaat işçilerinin protestosuna sahne oldu. Yedikleri öğle yemeğinin içerisinden böcek çıkması üzerine çalışanlar kötü çalışma koşullarını protesto etti. Öfkeli işçileri plastik masa ve sandalyeleri kırdıkları yemekhaneyi kullanılamaz hale getirdi.

İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komiteleri’ne ait sosyal medya hesabında Finans Merkezi inşaatında çalışan bir işçinin anlatımları paylaşıldı.

İşçi, "Biz öğle yemeğimizi yedikten sonra dışarı çıktık dinleniyorduk. Bağrışmalar duyduk olay yerine gittiğimizde arkadaşlar yemeğin içinde kocaman ve hamam böceğinin olduğunu söylediler. Ondan sonra tepkimizi koyduk. Yemekhane gittik protesto ettik” diye belirti.

Yemekhanede çıkan isyanın ardından yemekhane çalışanlarının kaçtığını, ardından da işçilerin dağıldığını söyleyen işçi, “Taşeronlar geldi, konuşarak hallederiz falan dediler” diye konuştu. 

Finans Merkezi şantiyesinde 22 Mayıs 2020 günü işçilerin kaldığı konteynerde yangın çıkmış, yangında 1 işçi hayatını kaybederken, 5 işçi de yaralanmıştı.