CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üniversite mezunu işsiz gençlerle buluştu. Gençler, işsizlikten şikayet ederken umutlarını da yitirdiklerini anlattı. Gençlerden biri, "Kimse Türkiye'de mutlu değil, gençler hayallerini kaybetti" derken başka bir genç, "Biz artık büyüklerimizden okul okumayın, meslek edinin nasihatleri almaya başladık" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulamayan gençlerle video konferans toplantısında bir araya geldi. Çeşitli bölümlerden mezun gençlerin istek ve sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, çözüm önerilerini anlattı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcıları Lale Karabıyık ve Onursal Adıgüzel ile Parti Meclisi üyesi Deniz Demir ve Genel Başkan Özel Danışmanı Recep Cengiz eşlik etti. Kılıçdaroğlu, gençlerin sıkıntılarını taleplerini dinledikten sonra söyle konuştu:

"İşsizlik sorunu ekonomik politikanın bir sonucudur. Ekonomik politika istihdam yaratıyorsa, orada başarı vardır Almanya ile aynı nüfusu barındırıyoruz, Almanlar dışarıdan işçi alıyorlar bizim 10 milyona yakın işsizimiz var. "

"TÜRKİYE, AÇIK HAVA HAPİSHANESİNE DÖNDÜ. GENÇLER HAYALLERİNİ KAYBETTİ

Toplantıda konuşan bir genç, "Türkiye’de 15-24 yaş arasındaki geniş tanımlı işsizlik yüzde 40. Yaş tanımını 15-34 olarak genişletirsek dar tanımlı 2 milyon 400 bin dar tanımlı işsiz var. 4, 6 milyona kadar çıkıyor" dedi. "Son dönemin popüler benzetmesi Türkiye’nin bir açık hava hapishanesine döndüğü şekilde, kimse burada mutlu değil, gençler hayallerini kaybetmiş durumda" diyen genç, işsiz sayısına sitem etti. 

"ÖZGEÇMİŞİNİZİN ÖNEMİ YOK, KİMİ TANIDIĞINIZ BELİRLEYİCİ UNSUR"

Tiyatro ve Dramaturji bölümü mezunu olan bir başka genç, "Öğrenciyken defalarca ödül kazandım. Özgeçmişiniz ne kadar dolu olursa olsun bunların bir kurumda işe girerken hiçbir önemi yok, kimi tanıdığınız belirleyici unsur ne yazık ki" diyerek dert yandı. 

"OKUSAK OKUL YOK, MESLEK EDİNSEK GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALIYORUZ"

Öğrenciyken alınan kredileri ödeyememekten şikayet eden bir genç, "Biz artık büyüklerimizden okul okumayın, meslek edinin nasihatleri almaya başladık. Okul okusak iş yok, meslek edinsek büyük şehirlere göç etmek zorunda kalıyoruz" dedi. 

"ÜLKEDE BİR KADIN OLARAK YAŞAMAKTAN UTANIYORUM"

Şehir Plancısı bir kadın, "Mülakatlarda 'Çocuğunuz olduğu zaman nereye bırakacaksınız?' gibi sorularla karşılaşıyoruz. Bu ülkede bir kadın olarak yaşamaktan utanıyorum" diye sitem etti. AKP'li isimlerle görüşmeye gittiklerinde, "Bu ülkeye faydalı olarak yapabileceğiniz tek şey evlenip çocuk yapmak" yanıtı aldıklarını söyleyen kadın, "Biz işimizi bulduğumuz zaman bu ülkeye katkı sağlayamayacak kadınlar mıyız?" sözleriyle tepki gösterdi.