Karaman Ermenek'te bir yılı aşkın süredir maaş ve tazminatlarını alamayan Cenne ve Seba Maden Ocağı işçileri, kendilerine verilen sözlerin tutulmaması üzerine Ankara'ya yürüme kararı aldı. 85 gündür direnişini sürdüren Bağımsız Maden-İş üyesi işçiler, 25 Kasım Çarşamba günü Ermenek Güneyyurt Meydanı'nda saat 13.00'da açıklama yaparak Ankara yürüyüşünü başlatacak.

Yürüyüşe ilişkin basın açıklaması yapan Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Ayşe Büşra Yılmaz, direnişlerinin 85’inci günde olduğunu vurguladı. Kaymakam ve Vali ile görüşmeler yaptıklarını ancak bir sonuç elde edemediklerinin altını çizen Yılmaz, artık sabırlarının sınıra dayandığını vurguladı. 16 Kasım'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Yılmaz, Soylu'nun Valiye “Sorunu çözün” talimatı verdiğini aktardı.

‘SABRIMIZ TAŞTI’

Yılmaz, “İşveren gidip İçişleri Bakanı ile görüşüp bu işten kaçmaya çalışıyor. Bizim anamızın ak sütü gibi helal olan tazminatımızı, maaşımızı ve işçi sağlığı ve iş güvenliği sağlansın dediğimiz için işten atıldık. Patronlar hala pazarlık yapmaya çalışıyor. Kimse bizi kandırmaya çalışmasın. Bizim sabrımız taştı. 85 gün bekledik, süreç bitti. Çarşamba günü saat 13.00'te bu yola çıkacağız. Bütün Türkiye’ye sesleniyoruz bize sahip çıkın, biz bu hakkımız alana kadar mücadele edeceğiz. Gerekirse bu yolda öleceğiz” diye konuştu.

Açıklama “Özbek şaşırma sabrımızı taşırma”, “Geri dönüş yok” sloganları ve alkışlarla son buldu.