Özelleştirilmeyen 16 şeker fabrikasının bağlı olduğu Türkiye Şeker Fabrikaları’nın (TÜRKŞEKER) teslimatta Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) yakın isimlere öncelik tanıdığına dair iddialar cevapsız kalırken, şeker fiyatları günden güne artıyor.

şekerin fabrika satış fiyatı yakında 19-20 TL’ye çıkarılacak. Fabrika fiyatının artması ile bakkal ve market raflarında şekerin kilosu ortalama 22 TL’den 30 TL’ye kadar tırmanacak

Bazı markalarda şeker fiyatının 35 TL’yi bulması bekleniyor. Fiyatların artmasında TÜRKŞEKER’in başta çikolota ve şekerleme firmaları olmak üzere gıda imalatçısı firmaların siparişlerini geciktirmesi etkili oluyor.

BİR ÇUVAL ŞEKERİN FİYATI 1.000 TL’YE KADAR ÇIKACAK

TÜRKŞEKER’in mart ayında 310 TL’den AKP’li isimlere 310 TL’den (50 kilo) toz şeker verdiği ortaya çıkmıştı. Zamlı tarife ile 50 kilo şekerin fabrika satış fiyatının 1.000 TL’yi bulabileceği belirtiliyor. AKP hükûmeti, sıfır Gümrük Vergisi ile 400 bin ton şeker ithalatının önünü açmıştı.

Dünyanın şeker deposu Hindistan’ın şeker ihracatını  7-8 milyon ton ile tahdit getirmesi dünyada beyaz şeker fiyatlarının daha da yükselmesine yol açacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “Şekerin vatandaşa pahalı yansımasının sorumlusu paralel TÜRKŞEKER’dir.” demişti.