Rusya’dan piyasa fiyatlarının 30 dolar altında petrol ithal edilmesine rağmen benzine ve motorin için indirim sezonu kısa sürdü. Benzinin litresine gelen 1,10 Türk Lirası (TL) zammın akabinde motorine de zam geliyor.

Kronos’un edindiği bilgiye göre; Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi’nin (TÜPRAŞ) rafineri çıkış fiyatındaki artış akaryakıt dağıtım firmaları tarafından bayileri tebliğ edildi.

MOTORİN FİYATI 25 TL’YE YAKLAŞTI

Bayilere tebliğ edilen “Zam için hazırlık yapın” mesajına göre, 16 Ağustos Salı saat 00.01’den itibaren motorinin litre fiyatı 1,26 TL artırılacak.

Zamlı tarife ile motorinin litre fiyatı İstanbul’un Avrupa yakasında 23,17 TL’den 24,43 TL’ye, İstanbul’un Anadolu yakasında ise, 23,45 TL’ye yükselecek. Motorin Ankara’da 24,54 TL’den ve İzmir’de 24,56 TL’den satılacak. Motorine üç gün önce de 81 kuruş zam yapılmıştı.

Benzin ve “otogaz” diye bilinen sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) fiyatları ise, aynı kalacak.

Brent tipi petrolün 95 dolardan 99 dolara çıkması sebebiyle zam yapıldığı belirtilse de sosyal medyada ucuz Rus petrolünün fiyatlara yansıtılmaması eleştiriliyor: “60 dolar civarında alınan petrole rağmen benzin ve motorin fiyatlarına niye zam geliyor? Ucuz Rus petrolü nerede, kime satılıyor?”