Merkez Bankası Başkanlığı'nda Naci Ağbal'ın görevden alınıp Şahap Kavcıoğlu'nun getirilmesiyle Dolar/TL 'de yükseliş kaydedildi.

Asya’da ilk kotasyonlarda dolar/TL yüzde 16 yükseliş kaydetti. Dolar/TL saat 21.38 itibarıyla yüzde 16,2’ye kadar yükselişle 8,3880’e kadar çıktı. 

Dolar/TL kuru geçen haftayı 7,21 seviyesinde kapatmıştı.

GÖREVE BAŞLADI

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan ve 4 ay 15 gün görevde kaldıktan sonra yine Erdoğan tarafından aynı şekilde görevden alınan Nağci Ağbal'ın yerine getirilen Şahap Kavcıoğlu görevine başladı.

Yeni Şafak'ın Merkez Bankası’nın faiz yükseltme kararının ardından attığı "Bu operasyonu kim adına çektiniz" manşeti sonrası, Naci Ağbal, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile görevden alınmıştı. Aynı kararla Ağbal'ın yerine Yeni Şafak ekonomi yazarı, 26. dönem AKP Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu atanmıştı.

Görevine başladıktan sonra Twitter hesabından açıklama yapan Kavcıoğlu, "TCMB, kanunla belirlenmiş görev ve yetkiler çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edecektir. Enflasyondaki gerileme, ülke risk primlerindeki düşüş ve finansman maliyetlerindeki kalıcı iyileşme yoluyla makroekonomik istikrarı olumlu etkilerken, yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı arttırıcı sürdürülebilir büyüme için de gerekli koşulların oluşmasına katkı sağlayacaktır. Bu bağlamda Para Politikası Kurulu toplantıları, daha önce kamuoyuna ilan edilen takvime uygun şekilde yapılacak olup uygulanacak politikalarda şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkeleri doğrultusunda tüm paydaşlar ile iletişim kanalları etkin bir şekilde kullanılacaktır” dedi.