İnşaat Emekçileri Sendikası’na (İnşaat Sen) bağlı Kayı İnşaat İşçileri Koordinasyonu, eylemlerinin 11'inci gününde de Tophane’de bulunan İstanbul Sosyal Çalışma Ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Açıklamaya Tüm Otomotiv ve Metal işçileri Sendikası (TOMİS), İşçi temsili konseyi (İTK) ve Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (DEV-YAPI-İŞ) destek verdi. Açıklamada, “İşçiyi koruyun, bu soruna el koyun çalışma bakanlığı göreve” pankartı açıldı. “Kayı işçilerinin alacağı hepimizin alacağıdır” ve " İşçiyi koruyan bu soruna el koyun çalışma bakanlığı göreve" dövizlerinin açıldığı açıklamada sık sık “ Yaşasın sınıf dayanışması” ve “İnşaat işçisi yalnız değildir” sloganları atıldı.

'HER GÜN BAKANLIKLARA SESLENİYORUZ'

Eylemlerinin 11'inci günde olduklarını hatırlatan işçi Abdulsamet Kete, "Yaklaşık 2 senedir alamadığımız ücretler için 11 gündür eylem yapıyoruz. Her gün bakanlıklara sesleniyoruz. Bu gün de sesleniyoruz. Artık devreye girin, biran önce çözün. Ailemiz perişan durumda bu işi Kayı İnşaat patronu Coşkun Yılmaz'a bırakmayın" dedi.

'ÖDÜLÜMÜZ SÜRÜNMEK MİYDİ?'

3 yıl Cezayir’de çalıştıklarını fakat 2 yıldır da paralarını alamadıklarını söyleyen Kadir Naz adlı işçi, "Zorlu şartlar altında çalıştık. Sahra çölünde kum fırtınasında çalıştık. Ödülümüz sürünmek miydi?" diye sordu.

'ÖLMEMİZ Mİ GEREKİYOR?'

Sadece özgür ve muhalif basının seslerinin duyurduğunu, ana akım medyanın hiç bir şekilde destek vermediğini ifade eden Ali Bahri Öksüz, "illa kendimizi feda mı etmemiz lazım? Ölmemiz mi gerekiyor? Sesimizi duyurmak için" diye sordu.

MAAŞLARI ALMAK YETMİYOR

Ödemeleri yapılmayan birçok işçinin olduğunu ve Çalışma Bakanlığı’nın işçiler için bir şey yapmadığını ifade eden Emeğin Gücü Derneği Başkanı Mustafa Adnan Akyol, "İşçiler ölürken de bir şey yapmıyorlar, haklarımız gasp edildiğinde de bir şey yapmıyorlar. Çünkü maaşlarını almaları yetiyor" diyerek isyan etti.