Yaklaşık bir yıldır devam eden koronavirüs (Kovid-19) pandemisinden en fazla etkilenen sektörlerden biri olan kafe, bar ve restoran işletmeleri sahipleri ve çalışanları seslerini duyurmak için alkışlı, ışıklı protesto eylemi gerçekleştirdi. Salgınının başlamasından bu yana kapalı olan eğlence merkezleri ve 20 Kasım’dan bu yana yalnızca paket servisi yapabilen restoran, kafe ve barlar uzun bir aradan sonra ışıklarını açtı.

Geçtiğimiz hafta kuruluşunu duyuran Kafe-Bar-Restoran Çalışanları ve İşletmecileri Dayanışma Platformu’nu (KABARE) çağrısıyla saat 18.30 ile 10.00 arasında mekanlarının ışıklarını açan işletme sahipleri ve çalışanları mekanlarının önünde alkışlarla ses çıkarma eylemi yaptı. Mekanların yoğun bulunduğu Sakarya ve Konur caddelerinde eylemlere yüzlerce kişi katılırken, farklı sokaklarda yer alan yüzü aşkın mekan önünde de eylemlerin yapıldığı belirtildi.

HER PAZARTESİ VE CUMA EYLEM

Yaklaşık bir yıldır destek alamayan işletme sahibi ve çalışanları Ankara’da kurdukları  KABARE platformuyla seslerini duyurmaya çalışıyor. Kızılay’da onlarca mekanın camında kiralık ve satılık ilanları yer alıyor. Kapatmayan esnaflar ise bir yıla yakındır kapalı işyerlerine kira ve yüklü miktarda vergi verdikleri için kapatma ile yüz yüze. KABARE yaşadıkları sorunları kamuoyuna ve hükümete duyurabilmek için Meclis önüne yürüyüş olmak üzere birçok eylem yapmaya hazırlanıyor. Bir haftadır sosyal medya mecralarında yaptıkları paylaşımlarla seslerini duyurmaya çalışan platform üyeleri, her Pazartesi ve Cuma günü 18.30 ile 19.00 arasında işyerleri önünde eylem yapmaya devam edecek.(Ankara/MA)