AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesinin sadece 100 TL artırılarak 1100 TL'ye çıkarılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde yapılan MKYK toplantısından sonra yapılan iftarın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesine ilişkin, "1000 artı enflasyon... İşte bu da herhalde enflasyon 85 lira... İnşallah bunu 100'e tamamlayacağız. 1100 lira olarak şey yapacağız. Bunu da Meclis'e bir kararnameyle göndereceğim. Vakit kaybetmeden bayrama yetiştireceğiz" dedi.

DİSK-AR: İKRAMİYE EN AZ 1800 TL OLMALI

DİSK Araştırma Merkezi'nin (DİSK-AR) raporuna göre, emekli bayram ikramiyeleri asgari ücrete göre 763 TL, gıda enflasyonuna göre 677 TL ve ortalama enflasyona göre 556 TL eridi.

DİSK-AR'ın "Emeklilerin bayram ikramiyesi nasıl eridi?" başlıklı raporunda, emekli bayram ikramiyelerinin asgari ücret artışına paralel artması gerektiği belirtilmişti. Açıklamada, emekli bayram ikramiyesinin asgari ücrete paralel artsaydı 1763 TL olması gerektiği ifade edilmişti.

Açıklamada ayrıca, asgari ücrete paralel bir bayram ikramiyesi artışı için her bir bayram ikramiyesinin en az 1800 TL olması gerektiği kaydedilmişti.

CHP'NİN 'İKRAMİYE 1500 TL OLSUN' ÖNERGESİ REDDEDİLMİŞTİ

CHP Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi vekillerin, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”un görüşmeleri esnasında emeklilere yapılan bayram ödemesi tutarının bin liradan, bin 500 liraya çıkarılması ve bayram ikramiyesi miktarının her yıl gerçekleşen enflasyon oranında artırılması için önerge vermişti. Verilen önerge, AKP ve MHP oyları ile reddedilmişti.

Buna göre, bayram ikramiyelerinin 3-7 Mayıs tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor.