Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı ve kentin Valisi Münir Karaloğlu’nun geçen günlerde işsizlik ile ilgili yapmış olduğu “mesele işsizlik değil; mesele mesleksizliktir, mesele iş beğenmezliktir” açıklamasına işsiz yurttaşlardan tepki geldi. Mesleği olup iş arayan çok sayıda işsiz Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır il binası önünde bir araya gelerek, valinin açıklamasını protesto etti. 

CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel ve beraberindeki yöneticiler, işsizlerin durumuna dikkati çekmek için işsizlerin meslekleri ile ilgili bilgilerin bulunduğu yaklaşık 60 kişinin dilekçesini, Vali Karaoğlu’na göndermek için hazırladıklarını duyurdu. İşsiz yurttaşlar, burada Valinin yapmış olduğu açıklamayı “Talihsiz açıklama” olarak değerlendirerek ülkede mesleksizliğin ya da iş beğenmemezliğin değil işsizliğin olduğuna vurgu yaparak iş talep etti. 

‘AÇIKLAMA HOŞ KARŞILANMADI’

Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan üniversite mezunu elektrik teknisyeni Mustafa Sönmez, valiliğin yapmış olduğu açıklamayı gerçekçi bulmadığını ifade ederek, asıl sorunun işsizlik olduğunu vurguladı. Dört yıldır işsiz olduğunu belirten Sönmez, ülkede binlerce işsiz olduğunu, yine ailesine bakamayacak duruma gelen binlerce insanın olduğunu hatırlatarak, Valilikten iş için istihdam sağlanmasını istedi. Pandemi süreciyle beraber işsizliğin epey arttığını da dile getiren Sönmez, “İş yok zaten. Pandemiyle beraber birçok yer kapanacak, bundan dolayı da işçiler de işten çıkarılacak. Valinin bu açıklaması gençler tarafından hiç hoş karşılanmadı” dedi. 

‘MESLEĞİM VAR AMA İŞİM YOK’

Üniversiteden Moda Tasarım mezunu Sidar Özel adlı işsiz ise, pandemi süreci ile beraber uzun zamandır işsiz olduğunu söyledi. Bitirdiği bölümünü bitirenlerin, çalıştığı atölyelerin pandemi süreciyle beraber kapatıldığı ve işlerine son verildiğini aktaran Özel, “Buraya işsiz olduğumu bildirmek için geldim. Bugün babamın geliriyle yaşamımı sürdürüyorum. Mesleğimiz var ama işimiz yok. Hastalık devam ettikçe umutsuzluğumda devam edecek” diye konuştu.