Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), “İnsan onuruna yaraşır bir asgari ücret” şiarıyla Kadıköy’de bulunan İskele Meydanı’nda açıklama yaptı. Açıklamaya DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun katıldığı ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da destek verdiği açıklamada, "Asgari ücret vergiden muaf olsun, SGK prim desteği sağlansın, sefalet ücreti değil insan onuruna yaraşır asgari ücret" yazılı pankart açıldı. “Salgın döneminde asgari ücret vergiden muaf olsun” ve “Sigorta prim desteği sağlansın" yazılı dövizlerin taşındığı açıklamada, sık sık "Asgari yaşamak istemiyoruz", "Zafer direnen emekçinin olacak" ve "Sefalet ücreti istemiyoruz" sloganları atıldı.

APAR TOPAR TOPLANTI

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, insan onuruna yaraşır bir asgari ücret için mücadele yürüttüklerini belirterek, asgari ücretin bir işçinin ailesini geçindirebilecek düzeyde olması gerektiğinin altını çizdi. Yürüttükleri mücadeleye karşı iktidarın Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun son toplantısını apar topar yaptığını dile getiren Çerkezoğlu, asgari ücretin yalnızca işleri değil, milyonları ilgilendirdiğini söyledi. Çerkezoğlu, "Hükümet ve işverenin milyonlar hakkında masa başında karar verdiği bir düzenleme olamaz. Giderek düşen bir asgari ücret var karşımızdayken, bu mücadele evimize ekmek götürme, çocuklarımızın geleceği ve memleket mücadelesine dönüyor. Bu nedenle ürettiğimiz emeğin değerinin hakça paylaşıldığı bir dünya olana dek mücadelemiz sürecek" diye belirtti.

'HESAP SORACAĞIZ'

Patronların işçilere dayattığı sefaletin sonuçlarının acilen karşılanması gerektiğini vurgulayan Çerkezoğlu, "Asgari ücret her zamankinden daha elzemdir. Ülkenin tüm kaynaklarını bir avuç patrona peşkeş çekmekten vazgeçin. Bu ülkede tek bir DİSK'li kalana kadar emek mücadelesi vereceğiz” dedi.