Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) İstanbul Bölge Temsilciler Kurulu, ekonomik, siyasi ve sendikal sürecin değerlendirdiği toplantıyı Beşiktaş’ta bulunan Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi. Toplantıya DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan’ın yanı sıra birçok sendika temsilcisi katıldı. Toplantıda sık sık, “İnadına sendika, inadına DİSK” ve “Birleşe, birleşe kazanacağız” sloganları atıldı.

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, ülkede yaşanan ekonomik krizinin üstüne pandemi krizinin de geldiğini belirtti. Serdaroğlu, “Kriz bizi olağanüstü ölçüde etkiledi. Pandemi nedeniyle böyle toplantılar yapamadık. DİSK şartlar ne olursa olsun, nasıl sesini çıkarması gerektiğini gösterdi. 12 Eylül’ün gardiyanlığına soyunanlar, bu düzenin bekçiliğini yapanlar, sarayın yolunu gözleyenler işçi sınıfının görünmeyen düşmanlarıdır” dedi.

‘MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ’

Serdaroğlu, mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek, “İnsanların geleceğinin daha iyi olması için mücadele ediyoruz. Bu ortamlarda birbirimizle cesareti çoğaltacağız. Mücadeleyi büyüteceğiz. Cesareti birbirimize ve topluma aşılayacağız. Toplum bizim cesaretimizle hareketlenecektir” şeklinde konuştu.

İŞ VE İSTİHDAM KAYBI

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK’in Türkiye işçi sınıfının mücadele örgütü olduğunu belirtti. Dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğinin altını çizen Çerkezoğlu, “Ülkeyi yöneten iktidarın tercihleri nedeniyle zaten ciddi bir ekonomik krizi yaşarken bir de pandemi eklendi. Bugün ülkede en büyük iş ve istihdam kaybını yaşıyoruz. Hepimizin aldığı ücret giderek daha fazla düşüyor vergiler nedeniyle ve alım gücümüz zayıflıyor. Biz çalışıyoruz, üretiyoruz ama ürettiğimiz değerden payımızı alamıyoruz” diye belirtti.

ÖRGÜTLENME

DİSK Genel Sekreteri Remzi Çalışkan ise, yaşanan krizin eşitsizlikleri arttırdığını belirterek, “Yoksul daha yoksul, zengin daha da zengin oluyor” dedi. Ülkenin yaşadığı bu durumda işçi sınıfına önemli görevlerin düştüğünü söyleyen Çalışkan, “Bu karanlık tabloda bize örgütlenmek düşüyor. Mücadelenin öncülüğünü yapmak zorundayız. Örgütlenme seferberliğine denk düşen bir süreci yaşıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin örgütlenmesi önümüzde duruyor. Sendikalarımızla birlikte İstanbul’un dört bir yanında örgütlenme çalışmalarını yapacağız” şeklinde konuştu.

Toplantı yapılan konuşmaların ardından basına kapalı devam etti.