Petrolün (Brent) varil fiyatının 120 doların eşiğine gelmesi ve doların 16,40 TL’ye kadar yükselmesi akaryakıt fiyatlarını vurdu. Benzin ve motorin fiyatları 24 saat geçmeden ikinci defa artırılıyor.

Benzine 70 kuruş, motorine 97 kuruş daha zam gelecek. Zamlı tarife 28 Mayıs Cumartesi saat 00.01’den itibaren geçerli olacak.

BENZİNİN LİTRESİ 25 TL’Yİ GEÇECEK

İstanbul’un Avrupa yakasında benzinin litresi 24,31 TL’den 25,01 TL’ye, motorinin litresi 24,33 TL’ye yükselecek. “Otogaz” diye bilinen LPG ise, 11,62 TL’den satılacak.

Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi (TÜPRAŞ) ile akaryakıt dağıtım firmaların fiyat artışı için hazırlıklara başladı. Petrol fiyatının gün içinde 120 doları geçmesi hâlinde zam tutarı daha da artırılacak.

TÜPRAŞ başta olmak üzere Petrol Ofisi, TOTAL, OPET, BP, Shell, Aytemiz, ALPET, Türk Petrol (TP), Sunpet, Kadoil ve Lukoil gibi akaryakıt dağıtım sektöründe yüksek paya sahip firmalar petrolün 97 dolara kadar gerilediği dönemde sembolik indirim yapmakla yetinmişti.

ZAM HABERİNİ DUYURMAK SUÇ OLDU

Akaryakıt fiyatları şehirden şehire ve bayiler arasında farklılık arz edebilir. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) hakkında akaryakıt fiyatlarındaki değişiklikleri duyurduğu için suç duyurusunda bulunmuştu.

EPGİS dava sonuçlanıncaya kadar akaryakıtta zam ya da indirim haberlerini resmî Twitter hesabından duyurmama kararı almıştı.