Kayı İnşaat işçileri, çalıştıkları Bechar Askeri Hastane, Cite Financiere, Oran Askeri Konaklama ve Ouargla Askeri Hastanesi’ndeki 1 yıllık ücretlerini alamadıkları için Levent'te bulunan Kayı Holding’in Genel Merkezi önünde açıklama yaptı. Açıklamaya çok sayıda işçi ve sendika yöneticisi katıldı. 

'HAK GASPI VAR'

İnşaat Emekçileri Sendikası (İnşaat-Sen) Temsilcisi Nurseli Gözüaçık, Türkiye’nin birçok ilinden geldiklerini, büyük bir hak gaspı yaşadıklarını belirtti. Haklarını talep ettiklerini dile getiren Gözüaçık, Kayı İnşaat işçilerinin iki yıldır paralarını alamadıklarını ifade etti. Gözüaçık, “Sabrımız tükendi. Beklemekle günler aylar yıllar geçti. Hakkımız hala ödenmedi” dedi. Gözüaçık, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini vurguladı. 

İnşaat-Sen temsilcisi Can Ersoy da Kayı Holding'in devlete karşı taahhütleri yerine getirdiği gibi işçilere olan taahhütlerini de yerine getirmesini istedi. Ücretlerini ödemeyenlere seslenen Ersoy, "Size rahat veremeyeceğiz" ifadesini kullandı. 

'DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI'

Adana’dan gelen işçilerden Murat Toksöz ise, "Hiçbir insanın dayanacak gücü kalmadı. Ortalıkta hastalık var. Sesimizi artık duyulsun, kimsenin eve ekmek alacak, çocuğuna mama alacak parası kalmadı. Artık masallara dayanacak gücümüz kalmadı" diye isyan etti.