Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ayçiçeği yağı fiyatları ve satışı ile ilgili tartışmaların olduğu dönemde, "'Yağ stoku bitmiştir gidip alın’ diyenler bu ülkeye ihanet ediyor. Hiçbir şey yapmasak temmuz ayına yetecek kadar stok var” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması Ödül Töreni'nde bugün ekonomiye ilişkin açıklama yaptı. Nebati’nin açıklamaları şöyle:

TEMMUZ AYINA YETECEK KADAR STOK VAR

Dünyadaki gıda fiyatlarının yükselmesinden kaynaklı yalan yanlış haberlerle, yağ kuyruklarıyla ilgili haberler, ‘yağ stoku bitmiştir gidip alın’ diyenler bu ülkeye ihanet ediyor. Hiçbir şey yapmasak temmuz ayına yetecek kadar stok var. Türkiye bir tarım ülkesidir. Sanki kuyruk varmış gibi, sonradan üretilmiş fotoğraflarla ihanete varan söylemlerle destekleyenlerle bir iletişimimiz olacak.

OPERASYON ÇEKENLERE BİZ DE OPERASYON ÇEKECEĞİZ

20 Aralık öncesi döviz kurlarından ciddi zarar gören bireyseller şunu bilin, şu anda sizi yönlendirmeye gayret edenler ülkenin çıkarına değil ülkeye düşmanlık yapmaktalar. Savaşın bütün dünyayı etkilediği, petrol fiyatlarının arttığı dönemde ülkede yoksulluk varmış gibi operasyon çekenlere karşı bakanlık olarak net bir şekilde operasyon çekeceğimizi herkes bilsin.

KİMSENİN OYUN OYNAMASINA İZİN VERMEYİZ

Enflasyonla mücadele timimiz hareket halinde. Kimsenin oyun oynamasına izin vermeyiz. Elbette ki küresel arzdan kaynaklı sorunlar var. Elbette sorunlar var, ama bu sorunlardan çıkar elde edenlere karşı timimiz net bir şekilde hareket halinde. Türkiye ekonomi modeli dünyaya örnek olacak. Kişi başı gelirimiz artacak, ihracat rekorları kırmaya devam edeceğiz. Gelişeceğiz, büyüyeceğiz ve her türlü enstrümanı kullanmaya devam edeceğiz.”