Antalya’da Muratpaşa Kaymakamlığı’nın yasağına rağmen KESK, DİSK, TMMOB ve TTB ile kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, ekonomik kriz ve hayat pahalılığına dair Aydın Kanza Parkı'nda bir araya geldi. Parkı ablukaya alan polis, kitlenin parktan çıkışına izin vermedi. Zamlara tepki gösteren kitle hükümeti istifaya çağırdı.

'BU UTANCIN ALTINDA KALACAKLAR'

Kitle polisin tüm engellemelerine rağmen park içinde basın açıklaması yaparak, zamları protesto edip, hükümeti istifaya çağırdı. Polisin engelleme girişimlerine tepki gösteren Antalya Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu üyesi Naci İşoğlu, "Yürüyüşümüzü engelleyenler bu utancın altında kalacaktır" dedi. Kitle adına basın açıklaması metnini okuyan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Mol, engelleme girişimine tepki göstererek, Türkiye tarihinin en büyük ekonomik krizlerinin birini yaşadıklarını dile getirdi.

'HEPİMİZ KAYBEDİYORUZ'

"Yaşanan krizin iktidarın bilinçli bir tercihi olduğu ilk ağızdan itiraf ediliyor. İktidar çevresi ve bir avuç vurguncu, fırsatçı, rantçı kapitalist dışında hepimiz kaybediyoruz" diyen Mol, "Bu ülkenin geleceğinin yıllardır emeğimiz üzerinden zenginleşenler tarafından elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz, hayal ettiğimiz ülkeyi omuz omuza hep birlikte kuracağız, inancımızla buradayız. Biz emekten, eşitlikten, özgürlükten, demokrasiden, barıştan yana taraf olanlarız. Baskılara boyun eğmedik eğmeyeceğiz. Krizi biz yaratmadık, faturasını ödemeyeceğiz. Biz emekçileriz, biz halklarız! emeğimizi, ekmeğimizi, haklarımızı kimselere teslim etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Açıklama çekilen halaylarla son buldu.(Antalya/MA)