Dolar ve euronun yükselişiyle birlikte altın fiyatları da yükseldi. Gram altının fiyatı 500, çeyrek altın ise 820 TL’nin üzerine çıktı.

Çeyrek, yarım ve tam altının yüzünü unutan yurttaşlar gram altına yönelmişti fakat gelinen durumda gram altının alımı da durdu. Sözcü’den Fahrettin Öztürk’ün haberine göre Kapalıçarşı’da her iki kuyumcudan birinde gram ve çeyrek altın bulunmuyor.

‘EN SONUNDA KAPATIP GİDECEĞİM’

Kapalıçarşı’daki bir kuyumcu esnafı “İşler her gün biraz daha azalıyor, kimsede altın alacak para yok, gidişat çok kötü bu yüzden ne gram altın ne çeyrek altın satıyorum. Bugün gram altının fiyatı olmuş 520 lira, kimse alamıyor” dedi.

Bir başka Kapalıçarşı kuyumcusu ise, “Gram altın satılmıyor ki alalım. İnsanlar evlerine ekmeği zor götürüyor gram altını, çeyrek altını nasıl alsın, valla ben de en sonunda kapatıp gideceğim, zaten kötü olan işler Corona ile daha da kötüleşti. Dükkanın kirasını zor ödüyorum” ifadelerini kullandı.

500 TL SINIR

Altın fiyatlarında son dönemde sert bir yükseliş yaşanıyor. Bunun en nemli sebebi de iç piyasada doların yükselmesi. 8.39’un üzerine çıkarak rekor kıran dolar/TL, gram altın fiyatlarının da yükselmesine neden oluyor.

Uzmanlara göre gram altında 500 TL önemli bir psikolojik sınır. Bu sınırın üzerinde kalıcı olunması durumunda 510 TL seviyesi izlenecek.

Ons altın fiyatları ise 1.885 dolar seviyesinde bulunuyor. Yarın yapılacak olan ABD seçimleri altın fiyatlarının seyri açısından yakından takip ediliyor.