Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime aşamalı geçişte alınan yeni kararlara ilişkin basın açıklaması yaptı. Yüz yüze eğitimin detaylarını açıklayan Selçuk, “İsteyen velilerimiz çocuklarını okullara gönderecek. İstemeyenlere yönelik esneklik tanınacak. Öğrencimiz devamsız sayılmayacak” dedi. Selçuk, öğrencilerin iki gün okula gideceğini ve sınıf mevcutlarının düşürüleceğini söyledi.

 ‘UZAKTAN EĞİTİM DEVAM ETMELİ’

12 Ekim Pazartesi günü tüm ilkokullar, köy okulları, 8 ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli öğrencilerin yüz yüze eğitime başlayacağını vurgulayan Selçuk, “Velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrencinin uzaktan eğitimine devam etmesi gerekiyor. Çünkü öğrenciler her koşulda devam ettiği sınıfın müfredatından sorumlu olacak. Kaygı duyan veli ve öğrencilerimizin birinci sınıflarda olduğu gibi sürecin iyi yönetildiklerini gördüklerinde rahatlayacaklarına emimin. Başlangıçlarda çok düşük oranlar birinci sınıflarda sonradan yükseldi, yüzde seksenlere yaklaştı” açıklamasında bulundu.

‘CUMARTESİ GÜNÜ EĞİTİM OLABİLİR’

Erişimde sorun yaşanmasıyla sık sık gündeme gelen TRT Eğitim Bilişim Ağı'ndan (EBA) yayınların 3 kez tekrar edildiğini belirten Selçuk, devamında şunları söyledi: “Bilgisayar ve internet erişimi konusunda desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimiz için Türkiye genelinde 12 bin 111 EBA destek merkezi oluşturduk. Öğrencilere 500 bin tablet ulaştırılacak. Öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilerimize hızla dağıtılması için hazırlanan stratejiye uygun hareket edilecek. Cumartesi günü eğitim olabilir. Bu okulların ihtiyaçlarıyla ilgili bir konu. Biz bu tür konularda ülke genelinde karar almayız. Okulların ihtiyaçlarına göre esneklik sağlanabilir.”