Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim sürecine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Selçuk, "4 Ocak'ta okullar açıldığında hangi sınavların yapılacağını belirledik. Şu ana kadar yapılmış olan sınavlar geçerli sayılacak" dedi.

Eğitim Bakanı, TRT Haber'de eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, kreşlerin durumuyla ilgili "Çalışan annelerin okul öncesi eğitim kurumlarına çocuklarını verebilmesi yönünde bugün içinde olumlu bir haber yansıyacaktır diye düşünüyorum. Şu sırada onunla ilgili çalışmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "4 Ocak'ta okullar açıldığında hangi sınavların yapılacağını belirledik. Şu ana kadar yapılmış olan sınavlar geçerli sayılacak" açıklamasında bulundu.

Selçuk, "Çalışan annelerin okul öncesi kurumlarına çocuklarını verebilmeleri konusunda olumlu bir haber de yansıyacak diye düşünüyorum. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. Gün içinde tüm milli eğitim müdürlüklerine, okullara bilgiyi geçmiş oluruz" dedi.

"Gelişmeleri takip edip kararlarımızı sürekli güncelliyoruz. Defalarca okullara gittim. Gördük ki çok iyi bir düzen var" ifadelerini kullanan Selçuk, uzaktan eğitim kararının günlük olarak değerlendirildiğini ve tavsiye üzerine bu kararın alındığını söyledi.

Bakan Selçuk'un açıklamaları şöyle:

- Biz bir uygulama yaptırdık ve bu uygulama ile her bir sınıf düzeninde öğrencilerin velilerin öğretmenlerin servis şoförlerini takip etme imkanı var.

- Toplumdaki genel artış okulları da risk altına sokuyor. Bilim Kurulu'ndan “okulların kapanmasını tavsiye ediyoruz” şeklinde bir karar ortaya çıktıktan sonra bizim “hayır kapatmıyoruz” demenin anlamı yok.

SINAVLAR NASIL YAPILACAK?

- Daha önce yapılan sınavlar geçerli olacak.

- Yıl sonuna kadar stajlar yapılmayacak.

- Mümkün olduğu kadar öğrencilerimizin öğretmenlerimizin dolaşmalarını azaltmayı hedefliyoruz. Bunu hedeflerken haftada bir gün sınava gidilmesi de doğru değildi. O yüzden sınavları erteledik.

KREŞLER NE OLACAK?

- Bugün içinde olumlu bir haber yansıyacak. Çalışan annelerin okul öncesi eğitim kurumlarına çocuklarını verebilmesi yönünde bugün içinde olumlu bir haber yansıyacaktır diye düşünüyorum. Şu sırada onunla ilgili çalışmalar devam ediyor.

1'İNCİ SINIFLARIN DURUMU

- 1. sınıflar için farklı bir durum üstünde çalışıyoruz. Geçen sene de böyleydi. Okuma yazma öğreniyorum isimli bir kuşak hazırladık. Her bir öğrencimizin çizgi ve ses çalışmaları ile ilgili programlarını oluşturduk, TRT'de yayınladık. Yaz okulları açtık. Okuma yazma kuşağı oluşturduk. Bu yine böyle devam ediyor. Okuma yazmayı güçlendirmek için, okuma yazma rehberliği, öğretmenler için kolaylaştırıcı rehberler bunların hepsi hazır. Kullanıyoruz.

Sınıftaki yüz yüze durumu elbette karşılamaz. Ama çocuklarımız ne yapacaklarını adım adım televizyonda da her gün görsün. Ders kitabı dışında da ilk kez kaynak verdik.

ÖĞRETMENLERE EK DERS ÜCRETİ ÖDEMESİ

- Öğretmenlerimiz bu süreçte çok daha fazla yoruluyor. Hepsinin ek ders ücreti bu dönemde de ödenecek.