Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifa kararının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, Ziya Selçuk'un “Görevden af talebinin kabul edildiği” belirtlirken, göreve Bakan Yardımcısı Mahmut Özer atandı. 

İstifadan önce Ziya Selçuk'un yardımcısı olan Prof. Dr. Mahmut Özer, ÖSYM Başkanlığı ve Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmıştı.

3 BAKAN YARDIMCISI ATANDI

Erdoğan, kararla Milli Eğitim Bakanlığı'na 3 bakan yardımcısı atadı. Prof. Dr. Petek Aşkar, Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve Dr. Sadri Şensoy'u bakan yardımcısı olarak görevlendirdi.

SELÇUK'TAN İLK AÇIKLAMA

İstifa kararı sonrası sanal medya hesabından açıklama yapan Selçuk, "Milli Eğitim Bakanlığı görevim bugün itibarıyla nihayetlenmiştir. Bana ülkemin çocukları için çalışma imkânı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Milletimize, eğitim ailemize, birlikte görev yaptığım Bakan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Görev yaptığım süre boyunca birlikte çok kıymetli çalışmalara imza attığımız değerli çalışma arkadaşım Bakanımız Sayın Mahmut Özer Bey’e ve göreve yeni başlayan Bakan Yardımcılarımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.