Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, binlerce adayın merakla beklediği öğretmen atamalarıyla ilgili "Çok net bir tarih vermek mümkün değil ama çok uzun süreceğini sanmıyorum" dedi.

TRT Kürdi’de katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Selçuk, öğretmen atama dağılımının ihtiyaçlara göre belirlendiğini söyledi.

Bakan Selçuk, şöyle devam etti:

"Milli Eğitim Bakanlığı, kendi ihtiyaçlarını istatistiksel olarak ortaya koyduktan sonra bunu Maliye Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarla görüşüyoruz. Bizim ihtiyaçlarımızın ne kadar olduğuyla toplam kadro ihtiyacı belirleniyor. Daha sonra toplam kadronun ne şekilde dağıtılacağı görüşülüyor. Tabi bunun için bütçenin netleşmesi lazım. Şimdiye kadar Milli Eğitim Bakanlığı en yüksek kadroyu aldı. Yine öyle olacağı umudundayım. Bütçeyle ilgili bazı netleşmeler ortaya çıktığında bunu hangi branşta ne kadar atama olacağıyla ilgili görüşeceğiz. Önce toplam ne kadar atama olacağını sonra branş dağılımını açıklayacağız. Eğer bugün bu net olsa paylaşırdık.”

‘TARİH VERMEK MÜMKÜN DEĞİL’

2021 öğretmen atama takviminin kısa sürede netleşeceğini söyleyen Selçuk, "Müzakereler sürüyor, kısa zamanda neticeleneceğini ümit ediyorum. Her sene değişen zamanlarda ilan ediliyor. Çok net bir tarih vermek mümkün değil ama çok uzun süreceğini sanmıyorum" dedi.

550 BİN ÖĞRETMEN ATAMA BEKLİYOR

2020 yılı ÖSYM verilerine göre atanmayı bekleyen öğretmen sayısı 460 bin civarında. Tespit edilemeyenlerle birlikte bu sayının en az 550 bin olduğu tahmin ediliyor. İlerleyen yıllarda bakanlık kadrolarının doluluk oranı %100'e ulaştığında atama bekleyen öğretmen sayısı her geçen yıl daha da artacak.