Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 11. Olağan Genel Kurulu'nun ardından yeni yönetimini belirledi. Eğitim Sen’in yeni Genel Başkanı, Prof. Dr. Nejla Kurul oldu. Dün gerçekleşen toplantıyla görev dağılımı yapan Merkez Yürütme Kurulu, Eğitim Sen Genel Merkezi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Prof. Dr. Kurul, “Geçen hafta 11. Genel kurulumuzu tamamladık ve dün MYK üyelerimiz ilk toplantılarını gerçekleştirdi. Burada yeni bir başlangıca ilişkin söz kurduk ve kendi aramızda görev dağılımını gerçekleştirdik” dedi. Kurul, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) 25’inci kuruluş yıldönümünü kutuladı. 

 ‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Salgınla birlikte eğitim alanında zorlu bir süreç yaşandığına dikkati çeken Kurul, “Eğitim sen savunduğu ilke ve değerler doğrultusunda mücadeleye devam edecektir. Ekonomik, demokratik ve sosyal haklarını savunduğumuz eğitim ve bilim emekçileri, bu dönemde uzaktan eğitimde yaşanan eşitsizlikler, olanaksızlıklar ve uzaktan eğitimi yetkinleştirmede destek yoksunluğu gibi bir dizi sorunla karşı karşıyalar. Kovid-19 sadece eğitim ve bilim emekçilerini değil, eğitimin bileşenleri olan öğrencilerimizi ve velilerimizi de derinden etkiledi. Uzaktan eğitimde gerekli olan öğretim teknolojilerine yoksulluk ve yoksunluk nedeniyle erişemeyen öğrencilerimiz nitelikli bir eğitim hizmeti alamadılar, bu nedenle velilerin birçoğu çocuklarının geleceği konusunda ciddi kaygılar taşıyor” şeklinde konuştu.

‘TARİHSEL BİR GÖREV ÜSTLENDİ’

Kurul, Eğitim Sen’in temel amacının eğitim alanında karşı karşıya kalınan sorunları anlamak, anlatmak ve çözüme dair yaklaşımlarını kamuoyu ile paylaşmak, bu süreçten çocukların, gençlerin, velilerin ve eğitim-bilim emekçilerinin zarar görmeden, aksine güçlenerek çıkmalarını sağlamak olduğunun altını çizdi.

Kurul, şu ifadeleri kullandı: “Sendikamız yüzyılı aşan mücadele tarihinde her dönemin özgül yakıcı sorunlarını ifade etmede ve eğitim politikası üretmede tarihsel bir görev üstlendi. Bugün de sendikamız, herkesin insanca yaşadığı sosyal ve demokratik Türkiye ile eğitim ve bilim emekçilerinin özgül ekonomik ve sosyal haklarını savunma ve ilerletme amaçlarını yan yana yürütme çabası içinde. Sendikamız öncülleri olan örgütlenmelerden aldığı güçlü bir mirası tekrar ederken, dönemin koşulları içinde bu kuşağın farkını da yaratarak mücadelesini sürdürüyor.”

‘ÖRGÜTÜ OLMAYI SÜRDÜRECEKTİR’

Eğitim Sen’in mücadele tarihi boyunca savunduğu ilke ve değerlerin değişmediğine değinen Kurul, “Güçlü bir eğitim ve bilim emekçileri hareketi ile ayrımsız tüm çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin insani güç ve yetkilerini bütünüyle güçlendirebildiği kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitimi bir hak olarak yaşama geçirmek. Eğitim Sen’i var eden ilke ve değerlerin iş yerlerinde, alanlarda, meydanlarda ve gündelik yaşamın her alanında mücadele içinde yaşam bulduğunu ifade etmek istiyoruz. Sendikamız, eğitim ve bilim emekçilerinin eğitimde ve toplumsal yaşamda uygulanan sömürü, tahakküm, baskı ve eşitsizliklere karşı yürütülen fiili mücadele ve eşit, adil ve özgür bir toplum düşü ile bugünlere gelmiş ve ayrım gözetmeksizin bütün eğitim ve bilim emekçilerinin öfkesi, sözü, sesi ve taleplerinin izleyicisi olmuştur” diye konuştu.

‘AÇIKLAMA YAPILACAK’

Eğtiim Sen’in 11. Genel Kurulu’na ilişkin MYK değerlendirmesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını belirten Kurul, “Sendikal hakların, emeğin, demokrasinin, barışın ve eşit haklar mücadelesinin sözü ve sesi olan Eğitim Sen, geçmişten bugüne savunduğu ilke ve değerleri daha güçlü ve enerjik biçimde sahiplenerek, eğitim ve bilim emekçilerinin birlik, dayanışma ve mücadele örgütü olmayı sürdürecektir” dedi.

YENİ YÖNETİM

Eğitim Sen’in 11. Olağan Genel Kurulu sonrası MYK’nın ilk toplantısında gerçekleştirdiği görev dağılımı şu şekilde: “Prof. Dr. Nejla Kurul, Genel Başkan. İkram Atabay, Genel Sekreter. Ahmet Karagöz, Genel Mali Sekreter. Ramazan Gürbüz, Genel Örgütlenme Sekreteri. Sinan Muşlu, Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri, Simge Yardım Dağ, Merkez Kadın Sekreteri, Arzunur Şimşek, Genel TİS ve Hukuk Sekreteri.”