Avrupa Parlamentosu’nda konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, "Ukrayna AB'yi tercih ediyor, AB'nin bir parçası olmak istiyor. AB olmazsa Ukrayna yalnız kalır, bize yalnız kalmayacağımızı ispat edin" dedi.

Zelenskiy, şunları dile getirdi:

"Konuşmayı kağıttan okumuyorum. Benim ülkemde bu devir bitti. Ben şuna inanıyorum ki bugün bu hayatlar önemli değerler uğruna kaybediliyor, özgürlük uğruna kaybediliyor. Ancak Ukrayna halkı mükemmel bir halk. Biz hep kazanacağız diyoruz, herkesi yeneceğiz diyoruz. Sizler de bunu görebildiğiniz için çok mutluyuz. Avrupa Ukrayna'yı tercih etti. Biz de bu amaç doğrultusunda hareket ediyoruz. Ben de sizden bugün bunu duymak istiyorum. Ukrayna AB'yi tercih ediyor, AB'nin bir parçası olmak istiyor. AB olmazsa Ukrayna yalnız kalır, bize yalnız kalmayacağımızı ispat edin. Bu arada yayın füzeler düştüğü için arada kesilebilir…”

Ülkesinin Gürcistan ve Kırgızistan büyükelçilerini geri çağırma kararı aldığını söyleyen Zelenskiy "Gürcistan büyükelçimizi, bize yardım etmek isteyen gönüllüleri engellediği ve yaptırımlara karşı ahlaksız bir tavır sergilediği için derhal geri çağırıyoruz" dedi. Zelenskiy, Bişkek Büyükelçisi'ni geri çağırma gerekçesini de "Kırgızistan'nın Rusya'nın harekatını haklı çıkarmasıyla" açıkladı. 

Zelenskiy, gün içinde Telegram kanalından paylaştığı görüntüde, "Rus füzeleri, uçakları ve helikopterleri için gökyüzünün tamamen kapatılması gerekiyor. 5 günde Ukrayna'ya 56 füze saldırısı yapıldı, 113 seyir füzesi fırlatıldı." demişti.