Bangladeş’te hızla artan koronavirüs vakalarının ardından yetkililer sert bir kapanmanın uygulanacağını açıkladılar.

Birçok ekonomik faaliyetin kısıtlanacağı ve sokağa çıkma yasağının uygulanacağı ülkede, on binlerce mevsimlik işçi yasak öncesi başkent Dakka’yı terk etmeye başladı.

Nisan ayının ortalarında ülkede yükselişe geçen vakaların ardından bazı kısıtlamalar uygulamaya konulmuştu. Nisan ayında rekor düzeye ulaşan vaka sayılarını takiben hükümet toplu ulaşım, şehirler ve uluslararası seyahatlerde bazı kısıtlayıcı önlemleri hayata geçirmişti.

Günlük vaka sayısının 6 bini aşmasının ardından Pazartesi’den itibaren daha katı önlemlerin uygulanacağı açıklandı. Mağazaların, marketlerin, ulaşımın ve resmi dairelerin tamamen kapatılacağı duyurulurken, başkent Dakka’da bulunan on binlerce mevsimlik işçi evlerine dönüş yapmaya başladılar.

Kapanma sırasında çalışma imkanın bulamayan işçiler AFP’ye verdikleri demeçlerde şehri terk etmek dışında başka bir seçeneklerinin olmadığını söylediler.

Ülkede şu ana kadar 880 bin vaka kaydedilirken, en az 14 bin kişi yaşamını yitirdi. 160 milyon nüfusa sahip ülkede mevcut hastane ve doktor sayısı yetersiz.