Karayiplerde bulunan Virjin Adaları'nın Başbakanı Andrew Alturo Fahie, ABD'ye kokain ticareti yaptığı gerekçesiyle Miami'de tutuklandı.

Karayip takımadalarındaki liman yetkilisi Oleanvine Maynard ve oğlunun da aynı suçlamayla tutuklandığı duyuruldu.

FAHİE'NÜN 700 BİN DOLAR ÖDEME ALDIĞI BELİRTİLDİ

Tutuklamalar, kokain kaçakçısı rolüne giren ABD'li gizli ajanlar tarafından gerçekleştirildi. Fahie ve Maynard'in ABD'ye kokain sokma karşısında 700 bin dolar ödeme almayı kabul ettikleri belirtildi. İkilinin ayrıca kara para aklama suçlamasıyla da karşı karşıya olduğu bildirildi.

Virjin Adaları valisi John Rankin ABD makamlarının İngiliz hükümetine Fahie'nin tutuklandığını bildirdiğini ve Natalio Wheatleynin başbakan vekili olarak atandığını söyledi. Rankin “Bunun bölgedeki insanlar için şok edici bir haber olduğunun farkındayım. Ancak şu anda sükunet çağrısında bulunuyorum” dedi.

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI: 'SUÇLAMALAR KARŞISINDA DEHŞETE DÜŞTÜM'

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Fahie’nin tutuklanması ile ilgili dün bir mesaj yayınlayarak, “Bu öğleden sonra Britanya Virjin Adaları’nın başbakanı Andrew Fahie, uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla ABD’de tutuklandı" dedi. Truss ayrıca “Bu suçlamalar karşısında dehşete düştüm” şeklinde konuştu.

Fahie ve Maynard’ın şu anda federal bir hapishanede tutulduğu ve bugün mahkemeye çıkacağı belirtildi.