Rus helikopterleri Haseke’ye bağlı Til Temir’in batı kırsalındaki el-Kantari ve el-Aliye köylerinin semalarında askeri tatbikat ve talim yapmaya devam etti. Tatbikatlar, Rakka'daki Ayn İsa kasabası kırsalındaki el-Celebiye köyü ve el-Şirkrak silolarına kadar uzandı. Görgü tanıkları ve sahadan bir askeri yetkili, Rus uçaklarının silah ve gerçek mühimmatla bölgede uçuşlar gerçekleştirdiğini söyledi.

31 Ekim'den beri Rus helikopterleri, Esad'e bağlı güçlerin katılımıyla tatbikatlar, uçuşlar ve gerçek mühimmat kullanarak atışlar gerçekleştiriyor. Tatbikatlar Haseke'deki Til Temir, Rakka'daki Ayn İsa, Halep'in kuzey kırsalındaki el-Bab şehri ve Tel Rıfat'ı içeriyor. Uçaklar alçak irtifadan, bölgede konuşlanan düzenli güçler ile Fırat'ın doğusundaki bölgeleri kontrol eden DSG güçleri ile Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) gruplarını ayıran cephe hatları üzerinde uçuşlar gerçekleştiriyor. SMO Türkiye'nin düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı, Fırat Kalkanı Harekâtı ve Zeytin Dalı Harekâtı bölgeleri içerisinde kuzeye bakan noktalara konuşlanmış durumda.

Öte yandan Türkiye'ye ait İHA'lar Kobani kenti üzerinde uçarken, Türk savaş uçakları Kürtlerin yoğunlukta olduğu Afrin ve Tel Rıfat kasabası üzerinde uçtu. Sahadaki kaynaklardan bilgi alan ‘Cisr’ sitesi, Türk savaş uçaklarının Salı-Çarşamba geceleri iki hava saldırısı düzenleyerek, Haseke'nin kuzey kırsalındaki DSG güçlerine ait yerleri hedef aldığını ve Tel Abyad kasabası kırsalında ikinci bir yeri bombaladığını aktardı.