Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Wayne Marotto, Amerikan kuvvetlerinin Suriye ve Rojava’dan çekildiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Albay Marotto, “Bu bilgiler doğru değil, propaganda. Koalisyon ve Amerikan kuvvetleri kuzeydoğu Suriye’deki üç üste kalıyor. Çalışmalarımız devam eediyor” dedi.

“Kuzeydoğu Suriye’deki amacımızda herhangi bir değişiklik yok” diyen sözcü Moratto, IŞİD’in tamamen bitirilmesi hedefine bağlı olduklarını vurguladı.

Son zamanlarda bazı medya organları, İran’ın El-Alem’i kanalını kaynak göstererek koalisyon güçlerinin Deyrezor ve Haseki’deki üç üsten çekildiği yönünde iddialarda bulunmuştu.

El-Alem'e göre, Deyrezor vilayetindeki petrol kuyularının yakınındaki Haql al-Omar bölgesinde bir üs, Kamışlo'da Tel el-Beyder ve Kasrık bölgesinde üssü  boşaltıldı.

ABD ve Koalisyon güçlerinin Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolündeki bölgelerde 13 askeri üssü bulunuyor. Bölgede 900 ABD askeri bulunduğu tahmin ediliyor.

Sonolarak Washington Post’a konuşan DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, “ABD'nin askerlerini teröristlerle savaşmak için burada istediğini biliyorum, ancak Suriye krizine bir çözüm bulununcaya kadar kalmaları gerekiyor. Eğer bunu başarabilirsek o zaman gelecek bir bakıma olumlu olacak” demişti.