İsrail gizli servisi Shin Bet, iki Hizbullah ajanın İsrail’e silah kaçakçılığı amacıyla Türkiye’de bir dizi faaliyette bulunduğunu açıkladı. Türkiye’de iki kişiyle buluştuğu belirlenen ajanlar, İsrail'e silah kaçakçılığı yapmalarını, bir uyuyan hücre kurmalarını, İsraillilerin kaçırılmasına yardım etmelerini, füze saldırıları için hedefler hakkında bilgi vermelerini ve sınırı geçmek için uygun noktalar bulmalarını istedi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, ikilinin silah kaçakçılığı, yabancı bir ajanla temas, terör örgütüne hizmet etme ve komplo kurma şüphesiyle bir ay önce tutuklandığı belirtildi.

Shin Bet yaptığı açıklamada, Yarka'dan 55 yaşındaki Sultan Atallah ve Jadeidi-Makr'dan 33 yaşındaki Rami Shami'nin sorgusunun, Hizbullah'ın İran istihbaratı için çalıştığını ortaya koyduğunu söyledi. 

Haberde her iki zanlının da geçmişte uyuşturucu kaçakçılığından hüküm giydiği belirtildi. Shin Bet'e göre ikili, İsrail'de hapis yatmış Hizbullah bağlantılı Lübnanlı uyuşturucu kaçakçısı Hassine Shith ile temas halindeydi. Shin Bet tarafından yürütülen soruşturma sırasında bir MP5 hafif makineli tüfek de ele geçirildi.