BBC Türkçe'nin haberine göre, İspanya polisine bağlı özel timler, Azor adalarının yaklaşık 900 kilometre kuzeyinde açık denizde "Goldwasser" adlı yelkenliye operasyon düzenledi. Kolombiya, İngiltere ve Hollanda narkotik birimlerinin de desteklediği operasyonda 2,5 ton kokain ele geçirildi. İspanya'nın kuzey batısındaki Vigo'ya çekilen teknede yapılan detaylı aramada ise 500 kilo kokain daha bulundu. Toplam 3 tonluk uyuşturucu, İspanya polisinin şu ana kadar ele geçirdiği en yüksek miktar oldu. 

TÜRKİYE KÖKENLİLER

Polis, eş zamanlı olarak yelkenli ile bağlantılı kişilerin evlerine baskın düzenledi. Çeşitli silahlar ve yaklaşık 35 bin euro nakit paranın ele geçirildiği baskında, Malaga yakınlarında 60 yaşındaki çete lideri de gözaltına alındı. İspanya basını, gözaltına alınan Hollanda vatandaşlarının Türkiye kökenli olduğunu duyurdu. Operasyon kapsamında en az 5 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Mayıs ayı sonlarında İspanya'da, Avrupa'nın eroin ticareti konusunda en büyük suç örgütlerinden birine liderlik ettiği belirtilen Türkiye kökenli bir Hollanda vatandaşı daha yakalanmıştı. Hollanda'da yayımlanan AD gazetesine göre, İspanya'nın Costa del sol sahilleri, sadece turistler için değil, Hollandalı suçluların da en fazla rağbet ettiği bölgelerden biri. Son 5 ay içinde 3 farklı Hollandalı suçlu, bu bölgede İspanya polisi tarafından tutuklandı.