Suriye Gözlemevi (SOHR), Halep'in kuzeydoğu kırsalındaki “Fırat Kalkanı” bölgesinde El Bab şehrine bir Türk takviye birliğinin geçtiğini bildirdi. Türk konvoyunun tanklar, ağır topçular, personel taşıyıcıları ve zırhlı araçlardan oluştuğu belirtildi.

Gözlemevi, bu takviyenin, son birkaç gün içinde “Barış Baharı” bölgelerinde ve Suriye-Türkiye sınır şeridinde Türk kuvvetleri ve onların vekil grupları tarafından takviye gruplarının getirilmesiyle aynı zamana denk geldiğine işaret etti.

Haberde, son 48 saat boyunca Kürtlerin elindeki bölgeler ile Türk güçleri ve onların vekilleri tarafından kontrol edilen alanlar arasındaki ön cephelerde temkinli sükunetin hakim olduğu vurgulandı.

SOHR kaynakları, Halep'in kuzeybatısındaki Afrin kırsalındaki Anab köyünün ön cephelerinde Türk destekli “Ulusal Ordu” ile Kürt güçleri arasında çatışmalar olduğunu bildirdi. Ancak herhangi bir can kaybı bildirilmedi.

SOHR kaynakları, 31 Ekim'de rejim güçlerinin, Tel Rahal'daki Türk destekli “Ulusal Ordu” gruplarıyla birlikte cepheye tanklar, roketatarlar, topçu parçaları, lojistik ve askeri malzeme ve askerlerden oluşan büyük bir askeri takviye gönderdiğini bildirdi. Daghelbash ve Tel Zawyan, Halep'in doğu kırsalındaki el-Bab kentine bitişik. Rejim takviyesine Rus helikopterlerinin eşlik etti.