HABER MERKEZİ-ABD ile Rusya arasındaki Suriye geriliminde yeni bir perde açıldı. Tarafların dün BM Güvenlik Konseyi’nde yaşadığı gerilimin ardından, karşılıklı atışma sürüyor. Rusya’nın olası bir saldırı halinde ‘füzelerin düşürüleceği’ açıklamasına karşı, ABD Başkanı Donald Trump’tan “Füzelerimiz geliyor, hazır ol Rusya” çıkışı geldi. Moskova’nın yanıtı da gecikmedi.

Trump’ın açıklaması, Rusya’nın Lübnan Büyükelçisi Alexander Zasypkin’in ‘Suriye’ye fırlatılan her füzenin düşürüleceği’ uyarısına karşı geldi. ABD Başkanı Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Füzelerimiz geliyor, hazır ol Rusya” ifadelerini kullandı. Trump, “Rusya Suriye’ye atılan bütün füzeleri düşüreceğine yemin ediyor. Hazır ol Rusya çünkü onlar geliyor olacak, güzel ve yeni ve ‘akıllı’. Kendi halkını öldüren ve bundan zevk alan Gazla Öldüren Hayvan’la ortak olmamalısınız” dedi.

 RUSYA: TERÖRİSTLERİ VURUN

Rusya Dışişleri’nin bu sözlere yanıtı da gecikmedi. Rus Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, “Akıllı füzeler, birkaç yıldır kendi topraklarında uluslararası terörle savaşan meşru bir hükümeti değil, teröristleri hedef almalı” dedi.

Mariya Zaharova

‘KANITLARI ORTADAN KALDIRABİLİR’

Zaharova, olası bir Amerikan saldırısının Duma’da düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırının kanıtlarını ortadan kaldırma yönünde bir girişim olabileceğini de ekledi.