Türkiye, Suriye’ye yönelik yeni bir operesyon hamlesi başlatma tehditleri savurur ve bu amaçla Meclis’ten bir tezkere geçirirken Şam Yönetimi bu konuda açıklama yaptı. Rojava Network’ün twitter paylaşımlarına göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı Türkiye ve Erdoğan’ın politikalarını eleştirdi ve herhangi bir saldırıyı püskürteceğini açıkladı:

Türkiye'nin saldırganlığını püskürtmek ve Suriye topraklarının tamamını kurtarmak için uluslararası meşruiyet tarafından garanti edilen tüm pratik ve yasal önlemleri alacağız.

Erdoğan'ın politikaları bölgede ve dünyada barış ve güvenliği tehdit ediyor ve Türkiye'nin herhangi bir saldırısını püskürtme hakkımızı saklı tutuyoruz.

İşgalci askeri güçlerin Suriye topraklarından derhal ve koşulsuz olarak geri çekilmesini talep ediyoruz.

Suriye, uluslararası toplumu Türk makamlarını kendisine karşı işledikleri savaş suçları ve saldırganlıklardan sorumlu tutmaya çağırıyor.

Ayrıca uluslararası toplumu, bu uygulamaların Suriyeli sivillere, Suriye altyapısına, kamu ve özel mülklere, doğal kaynaklara ve tarihi mirasa verdiği tüm kayıpların Suriye devletine tazmin edilmesi çağrısında bulunuyoruz.