Suriye Dışileri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad Lübnan’ın El-Mayadeen kanalında katıldığı bir programda konuştu. Faysal Mikdad, “Silahlı terörist gruplara ve Türkiye ve Amerika işgaline direnmek Suriye’nin egemenliği için bir haktır. Ordumuzun son kazanımları yeni bir askeri aşamaya girildiğini gösteriyor” dedi.

Konuşmasına devam eden Mikdad, “Suriye halkı, bugün yıllardır kapalı olan Halep – Şam kara yolunun açılışını kutluyor ve Rusya, İran, Hizbullah ve bu süreçte bizlere destek olan direniş eksenini unutmayacağını vurguluyor” ifadelerinde bulundu.

İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarına da değinen Faysal Mikdad, “İsrail savaşın tüm detaylarının farkındaydı, Suriye çapında saldırıları planladı ve savaşın başından beri silahlı terörist grupları destekledi” dedi.

Amerika’nın Suriye topraklarındaki varlığı üzerine, Mikdad, ABD’lilerin Türkiye’yi petrol ve İsrail’deki çıkarlarını korumak için kullandığını, Türkiye’nin Suriye’nin düşmanı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: 

“Topraklarımızı işgal ediyor ve teröristler giriyor.”

Mikdad, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriye’ye karşı savaşının birkaç gün içinde sona ereceğine inandığını belirterek, “Erdoğan yönetiminin  Suriye devletinin herhangi bir zayıflamasının Türkiye’yi daha sonra etkileyeceğini düşünmesi gerektiğini” söyledi.

Faysal Mikdad, “Dünyada Türkiye sisteminden daha aptal bir sistem ve rejim yok. Türkiye ne Soçi’ye ne de Moskova’da uzlaşılan Suriye – Türkiye güvenlik toplantısındaki maddelere uyuyor. Erdoğan her nefes aldığında yalan söylüyor” dedi.