Suriye'de seçimlerin resmi sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Beşar Esad, %95.1 oranında oy ile yeniden Devlet Başkanı seçildi. Seçime katılım oranı ise %78.64 olarak açıklandı.

Diğer adayların oy oranı ise şu şekilde:

  • Mahmud Muri: %3.3
  • Abdullah Sellum Abdullah: %1.5

SANA SONUÇLARI DUYURDU

Suriye'de düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerinin ardından oy sayım işlemi sona erdi.

Seçim sonucunu duyuran Suriye Meclis Başkanı Hammuda Sabbağ, mevcut Devlet Başkanı Beşar Esad'ın oyların yüzde 95.1'ini alarak seçimi kazandığını bildirdi.

'KUTLAMALAR PAYLAŞILDI'

Resmi sonucun Beşar Esad'ın kazandığı yönünde açıklanmasıyla birlikte Suriye resmi haber ajansı SANA, Şam, Halep, Lazkiye, Humus, Haseke ve diğer bir dizi kentten kutlama görüntüleri paylaştı

3 ADAY YARIŞMIŞTI

Yedi yıl sonra düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçiminde üç aday yarışmıştı. Adaylardan Abdullah Sellum Abdullah Sosyalist Birlik Partisi’nden. 2011 yılından önce milletvekilliği yapan eski devlet bakanı Abdullah siyasi olarak Baas Partisi’yle temelde benzer görüşlere sahip olsa da Baas Partisi’nin “Arap Birliği” fikrine karşı çıkan bir isim. Baas Partisi, 2000 yılından sonra devletçi ekonomi modelini terk ederek liberal görüşleri benimseyerek karma ekonomi sistemini kabul etti. Sosyalist Birlik Partisi ülkeyi açlığa sürükleyen liberal politikaların kesinlikle uygulanmaması gerektiğini savunuyor.