NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 'Türkiye'nin eylemleri konusunda ciddi endişeleri olduğunu' söyledi. Stoltenberg, 'NATO'nun sorunları ele almak için önemli bir platform sunmasını umduğunu' belirtti.

Avrupa Parlamentosu'nun dışişleri ve savunma komisyonlarının ortak oturumunda konuşan Stoltenberg, "Ciddi endişelerimi dile getirdim ve hepimiz biliyoruz ki, Doğu Akdeniz'den Türkiye'nin Rusya yapımı S-400 hava savunma sistemlerini alma kararına veya Türkiye'deki demokratik haklara ilişkin konulara dair ciddi görüş ayrılıklarımız ve bazı meseleler var" dedi.

NATO Genel Sekreteri sözlerine, "Ancak NATO'nun en azından, bu meseleleri tartışmak, gündeme getirmek ve farklı endişeler konusunda ciddi tartışmalar yapmak için önemli bir platform sunabileceğine inanıyorum" diye devam etti.

Stoltenberg, farklı tarihsel geçmişlere, coğrafyaya ve politikalara sahip bir ittifak olarak NATO'da görüş ayrılıkları yaşanabileceğini de belirterek, NATO'nun Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasında diyalog için oynadığı role de dikkat çekti. NATO Genel Sekreteri, ittifakın güvenlik mekanizmasının iki ülke arasında diyaloğun önünü açtığını söyledi.