SOHR'un kayıtlarına göre, Türk harekatının başladığı günden dün öğlen saatlerine kadar Suriye Demokratik Güçleri (DSG), askeri konseyler ve Asayiş güçleri bünyesinde toplam ölüm sayısı 420'ye yükseldi.

Haberde, Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO - eski adıyla ÖSO) cihatçılarının füze saldırılarına hedef olan Menbiç'in kuzeybatısı ile Ayn İssa'nın doğusundaki pozisyonlarındaki 28 Suriye Ordusu askerinin öldürüldüğü dile getirildi.

SOHR, DSG ile yaşanan çatışmalarda aynı periyod içerisinde Türkiye destekli SMO cihatçı örgütlerinden toplam 298 cihatçının, bunlara ilaveten 21 hücrenin ve 10 Türk askerinin öldürüldüğünü dile getirdi.

SOHR'un verdiği rakamların çatışmalarda çok sayıda ağır yaralının olduğu için büyük ihtimalle çok daha fazla artış göstereceği dile getirilen haberde, Türk ve Türkiye destekli cihatçılar safında çok daha fazla ölüm yaşandığına ancak bunların bir çoğunun kayıt altına alınamadığına dikkat çekildi.

Çatışmalar Devam Ediyor

Türk devleti ve Türkiye destekli cihatçıların saldırılarını sürdürdüğü, havan ve obüslerle Til Temir’in Dawudiye ve Êrîşa köylerine top atışları yapıldığı bildirilirken, Türk Ordusu'nun Menbiç'in kuzeybatısında Minbic Askeri Meclisi’ne ait noktalara saldırı düzenlediği öğrenildi.

Konuya ilişkin Anha'ya açıklama yapan Menbic Askeri Meclisi, El-Başilî köyünde bulunan cihatçıların, Um Edes köyündeki noktalarına ağır silahlarla saldırdığını belirtti. Açıklamada, saldırılara meşru savunma temelinde karşılık verdiği ve bölgede çatışmaların devam ettiği belirtildi.

narina azad