Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri hareketin 15’inci gününde iki ülke dışişleri bakanı Antalya’da görüşecek. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov masaya oturacak. Taraflara Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu eşlik edecek. Görüşme öncesi Ukrayna hükümeti liman kenti Mariupol'da bir hastanenin vurulduğunu ileri sürerken, Rusya tarafı “yalan haber” tepkisi gösterdi.

İki ülke eksenindeki gelişmeler şöyle:

 12.03 PESKOV: MARIUPOL İDDİALARINI ORDUYLA GÖRÜŞECEĞİZ

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Mariupol'daki hastane saldırısı konusunda orduyla görüşeceklerini söyledi. Peskov günlük basın toplantısında gelen soru üzerine, "Kesinlikle ordumuza soracağız çünkü siz de ben de, orada ne yaşandığına dair açık bilgiye sahip değiliz. Ve ordu çok büyük ihtimalle bilgi verecektir" dedi.

11.30 ANTALYA BULUŞMASI BAŞLADI

Antalya'da düzenlenen Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı başladı.

11.07 FRANSA: UKRAYNA'NIN AB ÜYELİĞİ ZAMAN ALACAK 

Fransa'nın Avrupa İşleri Bakanı Clement Beaune, Avrupa Birliği (AB) liderlerinin Ukrayna krizini görüşmek için Paris'te gerçekleştirdiği toplantıda Ukrayna'nın birliğe üyeliğini ele aldığını belirtti. Beaune, yaptığı açıklamada, Kiev'e "dayanışma jesti" olarak AB üyeliği verilmesine yönelik tartışmalar hakkında, bunun yarına yetişebilecek bir konu olmadığını vurgulayarak, "Zaman alacak" dedi.

10.42 RUSYA: MARİUPOL'UN BAZI NOKTALARI BİZİM KONTROLÜMÜZDE

Rusya Savunma Bakanlığı, Mariupol'un bazı noktalarında kontrolü ele geçirdiklerini açıkladı.

10.20 RUSYA AVRUPA KONSEYİ'NDE YER ALMAYACAK 

Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Rusya artık Avrupa Konseyi'nde yer almayacak" açıklamasını yaptı. Rusya, 1996'dan beri Avrupa Konseyi üyesiydi. 

08.47 RUSYA: HASTANE SALDIRISI YALAN 

Rusya, Mariupol'da çocuk hastanesini vurduğu suçlamasını reddederek, “Yalan haber” açıklaması yaptı. Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi yardımcısı Dmitry Polyanskiy, doğum hastanesinin boşaltıldığını ve uzun süredir askerler tarafından kullanıldığını savunarak, "Yalan haberler işte böyle doğar" dedi. Polyanskiy, "Birleşmiş Milletler'in bu bilgiyi doğrulamadan yayması çok rahatsız edici" ifadelerini kullandı.

08.45 BM: AKAN KAN HEMEN DURDURULSUN

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres, Mairupol’daki hastaneye yapıldığı belirtilen saldırı için “dehşet verici” dedi. Guterres, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, akan kanın hemen durdurulması çağrısında bulundu.

08.40 ABD VE İNGİLTERE’DEN HASTANE AÇIKLAMASI 

Beyaz Saray Mariupol'da düzenlendiği belirtilen saldırıyı "barbarca" olarak nitelerken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise "ahlaksızlık" dedi.

08.30 ZELENSKİY'DEN HALKA SİLAH KULLANMA İZNİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, olağanüstü hal sırasında tüm Ukrayna halkına silah kullanma serbestisi getiren yasaya imza attı.