Rus savaş uçakları cumartesi günü 72 saat içinde İdlib'in kuzeyindeki Türk destekli silahlı grupların mevzilerine yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdı. Suriye hükümet güçleri ile gruplar arasındaki karşılıklı bombardıman, gerilimi azaltma bölgesinin diğer bölgelerinde de devam etti.

Görgü tanıklarının North Press'e verdiği bilgiye göre, Rus Hava Kuvvetlerine ait iki savaş uçağı Salwa ve Qah kasabaları arasındaki bölgeyi 10 hava saldırısıyla hedef aldı.

Kaynaklar, Rus hava saldırılarının Afrin kentinin bitişiğindeki Salwa'nın kuzeyindeki Türk karakoluna 500 metreden daha az mesafede olduğunu ekledi.

North Press askeri kaynaklara göre, "Hükümet güçleri, İdlib'in güneyindeki El-Fatira, Kafr Oweid, Sufuhun ve Kansafra kasabalarının yanı sıra, İdlib'in doğusundaki Nayrab ve San kasabalarını da bombaladığı" belirtildi.

Bu arada El Fetih El Mübin Operasyon Odası, Hama'nın batısındaki Ghab Ovası bölgesindeki Jurin Kampı ile İdlib'in doğusundaki Serakib kenti yakınlarındaki Suriye hükümet güçlerinin mevzilerini hedef aldığını duyurdu.

Aylardır, Suriye'nin kuzeybatısındaki bölgeler, bölgedeki farklı bölgelere hükümetin askeri takviyeleri ile ilgili haberler üzerine, farklı bölgelerdeki çatışmanın tarafları arasında karşılıklı bombardımana tanık oluyor.

Suriye'nin kuzeybatısındaki gerilimi azaltma bölgesi Mart 2020'de imzalanan bir Rus-Türk ateşkes anlaşmasına tabi olmasına rağmen, ateşkesin yürürlüğe girmesine rağmen bölge sık sık karşılıklı bombardımana sahne oluyor.