Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi heyeti resmi bir davet üzerine Danimarka Dışişleri Bakanlığı’nı ziyaret etti. Toplantıya Danimarka Hükümeti Danışmanı ve Dış İlişkiler Sorumlusu Larch Lose, Danimarka Dışişleri Bakanlığı Suriye Dosyası Sorumlusu Christopher Vivek ile Dışişleri Bakanlığı İnsani İşler Sorumlusu Christina Berner katıldı.

Özerk Yönetim heyetinde ise, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Bedran Çiya Kurd, Özerk Yönetim Avrupa Temsilcisi Ebdulselam Mistefa ve Özerk Yönetim İskandinavya Temsilcisi Şiyar Elî yer aldı.

Görüşmede Özerk Yönetim ile Danimarka arasındaki ilişkiler ve diyalog tartışıldı. Özerk Yönetim’e teröre karşı mücadele ile Suriye krizindeki olumlu rolünden dolayı teşekkür eden Larch Lose, görüşmeden dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Müttefikler arasındaki ortak çıkarlara göre bölgenin güvenliğinin sağlanması, terörün yok edilmesi ve insani konularda olumlu bir şekilde müzakere edilmesi için çalıştıklarını belirten Larch Lose, bu alanda bir ilerlemenin olacağını kaydetti.

SOYKIRIM SALDIRILARI

Bedran Çiya Kurd ise, terörle mücadelenin devam edebilmesi için siyasi, ekonomi, insani ve güvenlik gibi konulardaki ortak çalışmaların geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük soykırım saldırılarına dikkat çeken Bedran Çiya Kurd, “Türk devleti bölgenin güvenliğini yok etmeye, sivilleri göçertmeye ve katletmeye çalışıyor. Çünkü NATO’nun bir üyesidir. NATO üyelerinin Türk devletinin halka dönük işlediği suçları göz önünde bulundurması ve siyasetine ortak olmaması gerekir” dedi.