Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısının artması üzerine bir dizi yeni tedbirler aldı. Özerk Yönetim tarafından yapılan yazılı açıklamada, Qamişlo, Hesekê ve Reqa kentlerini de kapsayan sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu. 

Salgının üçüncü dalgasının hızla yayıldığına dikkat çekilen açıklamada, Kriz Masası’nın aldığı kararları şu şekilde sıralandı:

“* 6 Nisan 2021 tarihinden 12 Nisan 2021 tarihine kadar Özek Yönetim bölgelerinin tamamında saat 16.00’dan sabah 06.00’ya kadar sokağa çıkma yasaklanmıştır.

* Düğün, taziye, kutlama, toplantı, cemaatle namaz kılınması 3 Nisan 2021’den itibaren yasaklanmıştır.

* Lokanta, kafe ve restoran gibi yiyecek hizmeti veren işletmeler sadece paket servis yapabilecek.

* Tüm okul ve üniversiteler kapatılmıştır.

* Kuzey ve Doğu Suriye’nin tüm sınır kapıları kapatılmıştır. Kapılardan sadece acil durumu olanlar geçebilecek.

* Qamişlo, Hesekê ve Reqa’da vaka sayılarındaki aşırı artış göz önünde bulundurularak bu kantonlarda 6 Nisan 2021 günü saat: 06.00’dan itibaren 12 Nisan 2021’e kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Bu yasak kararından fırın, eczane, manav ve akaryakıt işletmeleri muaf tutulmuştur.

* Tüm yurttaşların maske takması zorunludur. Buna uymayanlara cezai işlem uygulanacaktır.

* Vaka sayılarının ciddi artış gösterdiği ilçe ve kasabalarda meclis ve İç Güvenlik Güçleri, Sağlık Komitesi’nin de görüşünü alarak sokağa çıkma yasağı ilan edebilecek. Bu kararlar Yürütme Meclisi’nin onayı olmadan yürürlüğe giremeyecek.”