Fransa’nın Lyon kenti belediye başkanlığı, 8 Temmuz’da kentin Guillotière Mahallesi'nde bulunan bir meydana Rojava'da katledilen Suriye Gelecek Partisi Sekreteri Hevrin Halef’in adının verilmesini kararlaştırdı.

Kentin yetkililerinin yer aldığı meydan açılış töreninde Kürt siyasetçi Halef’in adının bulunduğu broşlar dağıtıldı.

21 Eylül akşamı düzenlenen törende Halef’in siyasi yaşamına dair konuşmalar yapıldı. Törende “Hevrin Halef, 1984-2019, feminist ve Kürt kadın siyasetçi" yazılı tabela meydana yerleştirildi

Hevrin Halef Kimdir?

Suriye Gelecek Partisi Sekreteri Kürt siyasetçi Hevrin Halef, 12 Ekim 2019’da Kamışlo uluslararası kara yolu üzerinde, Til Temir ile Eyn İsa mevkiinde hareket eden konvoyun saldırıya uğraması sonucu hayatını kaybetmişti.

Suriye’nin farklı gruplarını bir araya getirmesiyle tanınan ve aynı zamanda insan hakları aktivisti olan Halef’in katledilmeden önce işkenceden geçirildiği ve bedenine zarar verildiği anlaşılmıştı.

Sonrasında sosyal medyada Halef'in katledildiği ana ait görüntüler paylaşılmıştı. Görüntülerde Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) içinde yer alan Ahrar el Şarkiye mensuplarının Halef ve diğer bazı kişileri infaz ettiği görülüyordu.

Derik’li olan Halef 2018’de aktif siyasete Suriye Gelecek Partisi’nde başlamıştı