Kuzey ve Doğru Suriye’de DAİŞ’e karşı verilen mücadelede alıkonulan Özbekistan uyruklu DAİŞ’li kadın ve çocuklar bu ülke yetkililerine teslim edildi. Hawar Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Özbekistan Dış İlişkiler Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir heyet, 28 Nisan günü Qamişlo kentine geldi. Kuveyt Başkonsolosu Bahramjan Allaouf başkanlığındaki heyet Özerk Yönetime bağlı Dış İlişkiler Dairesi’ni ziyaret etti.

Heyeti, Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkanı Ebdulkerîm Omer, Eşbaşkan Yardımcıları Fener Giêt ve Ebir İliya ile Eşbaşkanlık Ofisi Dairesi Müdürü Nafiye Mihemed karşıladı.

Yapılan görüşme sonucunda Özbekistan heyeti ile DAİŞ’li 24 kadın ile 7’si öksüz 68 çocuk protokol karşılığında heyete teslim edildi.

Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkanı Ebdulkerîm Omer, yaptığı açıklamada “7’si öksüz olan 68 çocuk ve 24 kadını heyete teslim ettik. Politikamız gereği tedaviye ihtiyaçları olan çocukları ailelerinin onayı ile ülkelerine teslim ediyoruz. Daha önce de DAİŞ’lilerin uluslararası alanda yargılanması için çok çağrıda bulunduk” dedi.

Kuveyt Başkonsolosu Bahramjan Allaouf ise, “Kamp içerisinde yaşayan 180 vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Teslim aldığımız çocukları yeniden yaşama katılmaları için eğiteceğiz. Cumhurbaşkanlığı bu mesele ile yakından ilgilenecektir. Bize yardımcı olan Özerk Yönetime tekrar teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.