Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, 28 Mart’ta başlatılan “İnsani ve Güvenlik Operasyonu”nun 3’üncü gününde ortak açıklama yaptı. Açıklamaya, İç Güvenlik Güçleri Genel Sözcüsü Elî El-Hesen, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Sözcüsü Gabriel Kino, Halk Savunma Birlikleri (YPG) Genel Sözcüsü Nuri Mehmud ve Cizre Bölgesi Meclisi Genel Komutanlık Üyesi Ewinar Derîk katıldı. 

İNSAN HAKLARINA BAĞLILIK

Ortak açıklamayı yapan İç Güvenlik Güçleri Genel Sözcüsü Elî El-Hesen, “Operasyonun başlamasından iki gün sonra insan haklarına ve insan haklarını koruyan uluslararası anlaşmalara olan bağlılığımızın altını çiziyoruz” dedi. Operasyonun bütün hızıyla devam ettiğini belirten El-Hesen, “5 binden fazla üyemiz, başta çocuklar olmak üzere bütün kamp sakinlerinin güvenliğinin ve istikrarın sağlanması ve onları terörist fikirlerin tehlikesinden kurtarmak için sorumluluk ruhuyla çalışmaktadır” diye belirtti. 

QSD, IŞİD'lilerin kaldığı kampa operasyon düzenledi

Sözcü El-Hesen tarafından yapılan ortak açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Güçlerimiz, insani, hukuki ve ahlaki sorumluluğumuz temelinde 28 Mart (Pazar) QSD, YPG-YPJ güçleri ile birlikte Hol Kampı’na ‘İnsani ve Güvenlik Operasyonu’ başlattı. Operasyon, kampta kalan birçok yurttaşın DAİŞ çete üyelerinin gizli hücreleri tarafından katledilmesi ve baskı altına alınması, aynı zamanda çetelerin terörist ve aşırılık yanlısı fikirlerinin küçük çocukların arasında yayma girişimlerinin ardından başlatıldı.

53 DAİŞ’Lİ YAKALANDI 

Operasyonun başlamasından iki gün sonra insan haklarına ve insan haklarını koruyan uluslararası anlaşmalara olan bağlılığımızın altını çiziyoruz. Güçlerimiz operasyonda insani ölçütlere göre hareket etmektedir. Son iki günde ve bu zamana kadar kampta terör ve şiddet olayları gerçekleştiren 5’i hücre sorumluları olmak üzere toplam 53 DAİŞ üyesi yakalandı. Aynı zamanda teröristlerin hücreleri hakkında bilgilerin olduğu birçok cep telefonu ve bilgisayar da ele geçirildi.

5 BİN KİŞİ KATILDI 

Hol Kampı’nda yürüttüğümüz operasyona katılan 5 binden fazla üyemiz, başta çocuklar olmak üzere bütün kamp sakinlerinin güvenliğini ve istikrarın sağlanmasının yanı sıra, onları terörist fikirlerin tehlikesinden kurtarmak için sorumluluk ruhuyla çalışmalarını sürdürmektedir. İç Güvenlik Güçleri olarak kamptaki bütün teröristler yok edilinceye kadar operasyonumuza devam edeceğimizi belirtiyoruz. 3’üncü gününde devam eden İnsani ve Güvenlik Operasyonu gecikmesine neden olacak herhangi bir engel veya sorun olmadan devam ettiğini kaydediyoruz.”