Qamişlo’da 7 gündür süren çatışmalardan sonra Rusların arabuluculuğu üzerine Şam rejimine bağlı Difa El Weteni milisleri ile Kuzey Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri ve Rus Askeri Polisleri arasında yapılan görüşmenin ardından daimi ateşkes sağlandı. 

ATEŞKES İHLAL EDİLDİ

Difa El Weteni milisleri ilan edilen ateşkesin ardından bir kez daha İç Güvenlik Güçleri’ne saldırarak, ateşkesi ihlal etti. İç Güvenlik Güçleri’nin saldırılara karşılık vermesi sonucunda çatışmalar tekrar başladı. 

MAHALLEDE KONTROL SAĞLANDI 

Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) geçtiği habere göre, Difa El Weteni milisleri ateşkesi ihlal etmesi üzerine İç Güvenlik Güçleri’nin saldırılara cevap vermesi sonucu Şam rejiminin güvenlik noktasına dönüşen Ebas Elawi Okulu ve su deposu çevresi dışında mahallede kontrolü sağladı. 

Şam rejimine bağlı güvenlik güçleri ve ordusunun kontrol noktası, Qamişlo’nun güney kısmındaki Zinûd ve Tay Mahallelerinde bulunuyor. 

MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

İç Güvenlik Güçleri, mahallede kontrolü sağlamasının ardından Difa El Weteni milislerine ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi.