Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Bir kez daha Ukrayna ordusuna ve askerlerine seslenmek istiyorum: Bu milliyetçilerin sizi kullanmasına izin vermeyin. Kadınlarınızı, çocuklarınızı, yaşlılarınızı kullanılmasına izin vermeyin” açıklamasını yaptı.

Rusya Milli Güvenlik Konseyi’nde açıklama yapan Putin’in şunları söyledi:

“Sivillerin yaşadığı bölgelerde ateş açılmasını sağlamaya çalışıyorlar. Öncelikle bunu yapıyorlar, sonrasında ‘Rusya sivillere saldırdı’ diye suçluyorlar. Biz bunların Amerikan uzmanlarının kontrolünde yapıldığının farkındayız.

Bir kez daha Ukrayna ordusuna ve askerlerine seslenmek istiyorum: Bu milliyetçilerin sizi kullanmasına izin vermeyin. Kadınlarınızı, çocuklarınızı, yaşlılarınızı kullanılmasına izin vermeyin. Onları, insan kalkanı olarak istismar etmelerine izin vermeyin. Kiev’i ele geçirmiş Neo-Nazilerle konuşmak yerine sizlerle konuşmak ve müzakere etmek çok daha kolaydır.

Aynı zamanda Rus askeri birliklerinin ne kadar etkin bir şekilde çalıştıklarını görüyorum ve kendilerini tebrik etmek istiyorum. Son derece etkin ve verimli bir şekilde Rus halkını, anavatanlarını korumayı başardılar.”