Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin son dönemde Batı'yla yaşadığı gerilim hakkında "Herhangi bir sebepten ya da hiçbir sebep yokken Rusya’yı suçlamak bir dizi ülke için bir tür spor haline geldi" dedi. Putin, "Rusya, her ülke ile iyi ilişkileri olsun ister. Yeterince sabırlıyız, fakat provokasyonlara cevabımız sert olacak. Hiçbir ülkenin Rusya ile ilişkilerinde kırmızı çizgileri geçmeyeceğini umuyorum" ifadelerini kullandı.

Federal Meclis’in üyelerine hitaben her sene hazırladığı ve bir tür ulusa sesleniş niteliği taşıyan konuşmasında Putin, 'Rusya'nın kendi çıkarlarını uluslararası hukuk çerçevesinde korumaya devam edeceğini' vurgulayarak, "Herhangi bir sebepten ya da hiçbir sebep yokken Rusya’yı suçlamak bir dizi ülke için bir tür spor haline geldi" dedi. 

Sputnik'in aktardığına göre Putin, "Ukrayna ya da Belarus’ta ayaklanmalar olduğunda Batı ne Ukrayna ne de Belarus’u düşünüyordu. İstedikleri Rusya’yı çevrelemekti. Biz ölçülü davranmaya çalıştıkça onlar çevreleme girişimlerine devam ediyor. Rusya’ya karşı provokasyon gerçekleştirecekler daha önce hiç olmadıkları kadar pişman olacaklardır" ifadelerini kullandı.

Konuşmasına ‘pandemi günlerinde kendi hayatlarını riske atarak salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarına’ teşekkür ederek başlayan Putin korona virüsüne karşı aşı geliştiren bilim insanlarına da teşekkür etti. Putin, hükümete "Korona virüsü henüz yenilmedi, virüsün yayılımını yavaşlatmak adına tüm sınırlarımız kontrol altında tutulmalıdır” çağrısını da yaptı.